Janette: ‘Onze zoon mocht de ceremonie inluiden’ 

Het wordt het absolute hoogtepunt van jullie grote dag; de ceremonie. Hoewel alle gasten jullie omringen, is dit waarschijnlijk het intiemste onderdeel van de bruiloft. Janette en Ruben vertellen alles over dit magische moment en geven waardevolle tips.

Janette (40) & Ruben (40)

“Ruben heeft me in 2019 ten huwelijk gevraagd. Dit jaar wilden we de grote dag plannen en we hadden geluk: we trouwden op 24 september, de dag voordat grote versoepelingen ingingen. Ruben haalde me ‘s ochtends op met ons zoontje Tim. De locatie van onze bruiloft was in restaurant Bij Hen in Alphen aan de Rijn: een heel fijne plek. Toen de ceremonie begon liep ik naar binnen met mijn vader. Tijdens het fotomoment in het Archeon was ik al veel spanning kwijtgeraakt, maar toen ik daar liep nam de spanning toch weer toe. Ik sta niet vaak in het middelpunt en op zo’n ogenblik kijkt iedereen naar je. Gelukkig wachtte een vriendin me op, zij was de ceremoniemeester. Het was mooi maar het voelde ook dubbel, want vorig jaar is mijn broer overleden. Alle emoties kwamen op dat moment even samen. Maar om Ruben en Tim me te zien opwachten: dat maakte me heel blij. De trouwambtenaar was een heel lieve, betrokken vrouw en ze betrok Tim overal bij tijdens de ceremonie. Hij mocht het huwelijk inluiden met een speelgoedzwaardje en aan ons vragen of we met elkaar wilden trouwen. Het was mooi om te zien hoe hij een rol in de ceremonie speelde. Onze geloften waren heel emotioneel en de ceremonie was warm en intiem. Het was zo’n heftig afgelopen jaar, op dat moment leek het alsof ik alle gebeurtenissen even een plekje kon geven.” – Janette

Tip: “Vraag op tijd hulp aan de mensen om je heen. Ik wil altijd veel zelf doen en ben bang anderen te belasten, maar mensen vinden het juist leuk om te helpen.”