Bloemige kapsels voor jouw bruiloft 

Bloemige kapsels voor jouw bruiloft
FOTO: Sabine Metz

Een prachtig bruidskapsel heb je – met wat hulp van je kapper – zo voor elkaar. Hoe? Door je kapsel te pimpen met een mooie bloemenkrans, bloementiara of gewoon een enkele bloem. Hip en romantisch. We like!

Is fleurig-chic jouw ding en wil je je kapsel graag een bloemig accent geven? Kies dan voor een bloementiara. Je geeft je kapsel veel kleur, romantiek en een vintage accent. En hoe stylish: je kunt de bloemen voor je kapsel matchen met de bloemen in jullie bruiloftsdecoratie!

Heel veel mogelijkheden

Met bloemcreaties kun je alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een hippieachtige krans, een diadeem van bloemen of een paar bloemen aan de zijkant van je knot. Ook gaaf: een losse vlecht waarin je schattige, kleine bloempjes verwerkt. De bloemenkrans heeft het grootste wow-effect, maar pas op dat je niet over the top gaat. Gebruik voor het mooiste en meest rustige effect dezelfde bloemen voor je kapsel en je boeket.

Welke bloemen moet je kiezen?

Hortensia’s, dahlia’s, pioenrozen, magnolia’s, margrietjes, klaprozen: er zijn heel veel bloemen die niet alleen prachtig zijn, maar ook goed bruikbaar voor bruidskapsels. Houd er wel rekening mee dat je bloemen uit het seizoen kiest. Dan weet je namelijk zeker dat ze op veel plekken verkrijgbaar zijn en je er niet de hoofdprijs voor betaalt.

Passend bij het thema

Voor een schitterend totaalplaatje stem je de bloemen voor je kapsel af op jullie bruiloftsthema. Zo leent een outdoor zomerbruiloft zich perfect voor een sprookjesachtige combinatie van roze rozen en gipskruid. Bij een relaxte hippiebruiloft werkt een mix van witte en wilde bloemen als distels en korenbloemen heel goed. En ook tarwehalm (de stengels van een tarweplant) passen hier mooi bij. Bruiden die voor een mediterrane flair gaan, kunnen zich uitleven met rozemarijn of lavendel.

Totaalplaatje

Een nonchalante vlecht met losse plukjes haar gecombineerd met een überromantische bloemenkrans: perfect voor de bruid die bohemain-style trouwt. Je kunt je vlecht ook versieren met een enkele roos aan de onderkant. Tip: draag je je haar liever los, maar heb je niet veel volume? Dan kun je de onderkant van je haar licht touperen, zachtjes glad borstelen en fixeren met een goede haarspray. Nog een mooie roos aan de zijkant van je haar, et voilà: een fleurig en volumineus bruidskapsel!

Kortom: heel veel keuze dus. Had jij bij je bruiloft ook bloemen in je kapsel verwerkt? Wij zijn benieuwd!