Tips en tricks voor een onvergetelijke bruiloft 

Wil je weten hoe je een onvergetelijke indruk kunt maken op jullie bruiloft? Met onze acht tips ben je al goed op weg!

Tips en tricks voor een onvergetelijke bruiloft
Foto: Ailien Bernhardt

1. Een bijzonder detail

Jullie outfits staan op de trouw volop in de belangstelling en dat kan je het gevoel geven dat je extra moet uitpakken om indruk te maken. Dit is echter niet het moment om heel erg met je stijl te gaan experimenteren. Kies liever voor een outfit die in het verlengde ligt van je dagelijkse look. Natuurlijk is het wel leuk om een bijzonder detail toe te voegen, zoals een gave haaraccessoire of highlights in je haar voor de bruid en een hoed of extra coole schoenen voor de bruidegom.

2. Confidence is key

De kans dat je jezelf al hartstikke zelfverzekerd voelt in de outfit die je maanden geleden zorgvuldig hebt uitgezocht, is groot. Geniet daar dan ook van! Een flinke dosis zelfvertrouwen is een echte must voor een dag als deze. Je wordt immers omringd door familie, vrienden én een fotograaf of videograaf.

3. Jullie liefdesverhaal

Vooral bij een intieme bruiloft kent iedere gast jullie hoogstwaarschijnlijk door en door. Geheimen zijn er dan ook niet, waardoor jullie je geloften extra persoonlijk kunnen maken. Die ene moeilijke tijd, waar een aantal van de bruiloftsgasten jullie doorheen hebben gesleept? Of misschien een controversiële manier waarop jullie elkaar hebben ontmoet? Ieder woord van jullie geloften neemt hen mee in jullie liefdesverhaal.

Lees ook: Tips voor speechen op je huwelijk

4. Een warm welkom

Op jullie trouw staan jullie midden in de belangstelling, maar dat wil niet zeggen dat de hele dag alléén maar om jullie draait. Zorg dat iedereen zich welkom voelt, door met iedere gast een kort woordje te wisselen. Natuurlijk krijg je veel complimentjes, maar zorg dat je jullie gasten ook complimenteert. Zo voelen zij zich speciaal en weten ze jullie waarderen hoeveel moeite ze hebben gedaan met hun outfit. Er is niets indrukwekkender dan goede manieren.

5. Kleine, persoonlijke details

De bruidsjurk, het trouwpak, de bloemen en de decoratie: het zijn allemaal grote aankopen. Maar het zijn de kleine details die jullie bruiloft extra speciaal maken. Denk aan manchetknopen van zijn favoriete sport voor de bruidegom. Of misschien iets met foto’s van jullie als kind voor de tafelindeling of andere kleine persoonlijke details in decoratie. Hiermee laat je ongetwijfeld een pakkende indruk achter.

6. Gastgeschenken

Over persoonlijke details gesproken, wat is er nou leuker dan een customized bedankje voor jullie bruiloftsgasten? Laat iemand bijvoorbeeld kleine portretjes van de gasten schilderen of zorg ervoor dat de fotograaf hen ook stuk voor stuk in een prachtige setting op de foto zet. De kans is groot dat ook zij zich extra hebben opgedoft voor jullie grote dag en dit maar al te graag vastgelegd willen hebben ;). Dat kunnen we ze natuurlijk niet kwalijk nemen.

7. Signature drinks

Overrompel jullie gasten met een culinaire verrassing die ze niet zien aankomen. Verruil de stoffige bar met cola voor een heuse cocktail bartender! Zet dan ook direct twee signature cocktails op het menu (een voor jou en een voor jouw partner) en laat jullie gasten op een bord hun favoriet turven. Extra uitpakken tijdens het diner? Dan is niets zo gaaf dan sushi-chefs die voor de ogen van vrienden en familie de lekkerste hapjes bereiden.

8. Indrukwekkende openingsdans

Zijn jullie de nieuwe Sandy & Danny uit Grease of Frances & Johnny uit Dirty Dancing? Dan zit het met die openingsdans wel goed! Met een indrukwekkende dansroutine zorgen jullie sowieso al voor een onvergetelijk avondfeest en zullen de rest van jullie gasten ook snel de dansvloer op komen. Een spetterender einde van jullie bijzondere dag, kunnen we niet bedenken.

Lees ook: De beste muziek voor het allerbeste feest