Dominique & Lauren’s zonnige bruiloft in Spanje 

Lauren en Dominique leerden elkaar kennen in L’Escala, een klein vissersdorpje in Spanje. Twaalf jaar later trouwt het koppel op dezelfde locatie waar hun liefdesverhaal ooit begon.

De ochtend van hun bruiloft

Traditiegewijs slapen Dominique en Lauren de avond voor hun huwelijk apart. “Ik bracht de nacht door samen met mijn mama, mijn getuige en mijn dochtertje”, vertelt Lauren. “Dominique sliep bij zijn ouders, broer en getuige. Na een korte nacht werd ik zachtjes gewekt door Irmy, onze fotografe, die al druk in de weer was met het vastleggen van de details. Niet veel later arriveerden de visagiste en make-up artist. Terwijl we ons klaarmaakten, genoten onze gasten van het ontbijt.”

Instant verliefd

Nadat iedereen gegeten heeft, vertrekt het gezelschap rond tien uur naar de plek waar de ceremonie plaatsvindt. “Toen mijn papa mij kwam ophalen en ontroerd was toen hij mij voor de eerste keer zag werd het ook voor mij heel intens”, zegt Lauren. “De weg naar de ceremonie leek uren te duren. Toen ik Dominique eindelijk zag, werd ik opnieuw instant verliefd. Wat volgde was anderhalf uur lang genieten, samen met onze geliefden.” Vervolgens gaat het gezelschap terug naar het hotel voor de lunch. “Omdat de sfeer goed zat, hebben we meteen onze openingsdans gehouden zodat iedereen daarna ook kon dansen.”

Mini bridezilla, magische foto’s

Zoals het in Spanje hoort, last het gezelschap na de middag een siësta in. Ondertussen trekken Dominique en Lauren er met Irmy opuit voor de huwelijksfoto’s. Die zijn magisch! “Hoewel Dominique en ik allebei niet fotogeniek zijn, hebben wij dankzij haar toch mooie herinneringen aan onze dag. Irmy is ontzettend vrolijk en dankzij haar enthousiasme kon ze mij – de kleine versie van bridezilla – steeds kalmeren.”

Babbeltjes & midnight snack

De trouwdag van Lauren en Dominique is ongedwongen en rustig. “Het was ontzettend leuk om voor iedereen tijd te kunnen vrijmaken voor gezellige babbeltjes”, vertelt Lauren. Na een heerlijk walking dinner barst het dansfeest los. “Tussendoor hebben we nog de bruidstaart aangesneden en halverwege de nacht was er ook een midnight snack. Zelfs de kindjes hebben het allemaal bijna tot het einde volgehouden. Ze zijn zo flink geweest en hebben zich ook reuze geamuseerd! Het leek alsof we gewoon niet wilden dat deze dag ten einde zou lopen!”

Belofte in de spiegel

“Toegegeven, onze huwelijksdag was duizend keer mooier dan we hadden gehoopt”, vertelt Lauren. “In het begin had ik stress voor het weer, maar het werd uiteindelijk een stralende, warme zomerdag. ‘s Ochtends beloofde ik mezelf in de badkamerspiegel om oprecht van ‘onze’ dag te genieten, en dat is mij helemaal gelukt. Ik genoot ervan om mijn man zo gelukkig te zien, onze dochter zich te zien uitleven op de muziek, om met de gasten een praatje te slaan, te dansen en de hele dag en nacht te klinken op onze toekomst.”

Details van de dag

Natuurlijk hebben er een heleboel leveranciers meegeholpen aan het creëren van deze prachtige bruiloft. De volgende trouwexperts worden even in het zonnetje gezet, vanwege hun bijdrage aan de trouwdag van Lauren en Dominique.

Locatie: Moli de L’Escala, Spanje

Fotograaf: Irmy Coeckelbergs, www.irmyphotography.be