De weekendbruiloft in Frankrijk van Dorine en Olivier 

Dorine en Olivier gaven hun jawoord tussen de olijfbomen en wijnranken in Frankrijk. Het mooie weer, de prachtige setting en een geweldige benden vrienden en familie maakten van hun grote dag – of zeg maar weekend – eentje om nooit te vergeten.

Schoonmoeder als weddingplanner

Dorine en Olivier kozen ervoor om in Frankrijk te trouwen. “Olivier bracht hier als kind zijn vakanties door en ik had niet veel overtuiging nodig om hier te trouwen”, lacht Dorine. “Naar aanloop van ons huwelijk hielp mijn schoonmoeder ons met het nodige geregel op vlak van locatie, bloemist en traiteur. Dat deed ze trouwens super! Hierdoor moesten we geen beroep doen op een weddingplanner en konden we dat geld aan iets anders besteden. Naar aanloop van ons huwelijk vlogen Olivier en ik een paar keer op en af om de locaties te bezoeken, het menu en de aankleding te bespreken en uiteraard de bruidstaart te proeven. De fotografen – mijn schoonbroer en zijn collega -, kapster en make-upartiest namen we mee uit België.”

Ontspannen sfeer

“Enkele dagen voor ons huwelijksweekend waren we reeds in Frankrijk, net als enkele van onze gasten”, vervolgt Dorine. “Omdat alles al geregeld was, hebben we nog heel wat vrienden kunnen zien om samen te barbecueën of een terrasje te doen. Dit zorgde ervoor dat we heel relaxed waren en een echt vakantiegevoel hadden. Net wat we nodig hadden naar aanloop van ons toch wel druk huwelijksweekend. Dat begon namelijk al op vrijdag, met een drink in een strandbar. Op die manier leerden de genodigden elkaar al wat kennen. ’s Avonds sliep Olivier bij zijn vrienden en kwam mijn getuige bij mij slapen. Heel spannend allemaal!”

In een deux-chevaux richting kerk

De volgende ochtend moest Dorine al vroeg uit de veren: “Om zeven uur was het tijd voor haar en make-up. Ik heb er echt van genoten en had amper last van zenuwen. Vervolgens ben ik met mijn nonkel en getuigen in een witte deux-chevaux naar de kerk gebracht. Olivier daar terugzien voelde heel speciaal. De kerkdienst verliep in het Frans en ook onze geloften hebben we in het Frans uitgesproken. Na het aperitief tussen de olijfbomen en lavendelvelden volgde het diner met enkele fijne speeches. De lieve woorden en herdenkingen aan mijn mama, die er niet meer is, maakten het extra speciaal en zorgden ervoor dat er wat traantjes werden weggepinkt. Daarna sneden we onze huwelijkstaart aan en volgde de openingsdans op een echte Franse chanson. Enkele minuten later barstte het dansfeest volledig los!”

Tip: Bekijk onze pagina vol real life weddings

Poolparty als afsluiter

Dorine droomt nog na: “Op zondag genoten we na met een poolparty bij mijn schoonouders, die een huisje hebben in de streek. De dj zorgde ervoor dat er opnieuw stevig gedanst werd. Het was bijzonder leuk om vrienden die elkaar voor het weekend nog nooit gezien hadden, samen te zien genieten. Het was een geweldige afsluiter van een weekend vol liefde, vriendschap en geluk. We hebben echt gevoeld dat iedereen die er was ons graag ziet en dat gevoel wil ik altijd meedragen.”

Details van de dag

Natuurlijk hebben er een heleboel leveranciers meegeholpen aan het creëren van deze prachtige bruiloft. De volgende trouwexperts worden even in het zonnetje gezet, vanwege hun bijdrage aan de trouwdag van Dorine en Olivier.

Trouwjurk: The Ivory Club Antwerpen, merk Alexandra Grecco

Trouwkostuum: Café Costume Antwerpen

Fotograaf: Smoking Gun

Trouwringen: Juwelier Orsini Diamonds