Vier de liefde met Jory en Emiel 

De regenboogbruiloft van Jory Tuk en Emiel Zoutewelle was intiem, persoonlijk en bovenal: liefdevol! “Dankbaarheid en liefde overheersen. Voor twee mannen die in het dagelijks leven veel met intolerantie te maken krijgen, is het bijzonder dat wij in onze eigen bubbel het leven konden vieren”, aldus de kersverse hubby’s.

Vier de liefde met Jory en Emiel
Foto: De La Montagne Bruidsfotografie

Zelf een droomlook ontwerpen

De grote dag begint met een ontspannen brunch bij het stel thuis, om de spanning én de voorpret te delen. Daarna gaat Emiel zich klaarmaken in het huis van de buren en kleedt Jory zich aan in hun eigen woonkamer. “Wij kregen onze outfits cadeau van mijn schoonmoeder en hebben samengewerkt met een Rotterdamse designer om onze droomlooks te creëren”, vertelt Jory. “Wij wilden allebei geen pak, maar een outfit die onze persoonlijkheden weerspiegelt. We wisten ook niet wat de ander zou dragen.” Emiel vult aan: “Het moment dat wij elkaar voor het eerst zagen in onze trouwoutfits, was bijzonder en ontroerend. Alles kwam op dat moment samen.”

Een bijzondere rol voor de vaders

Na een fotoshoot stappen de twee, samen met hun vader, in een boot. “Allebei onze ouders zijn gescheiden en wij wilden zowel de vaders als de moeders betrekken bij deze dag. Dus hebben we gevraagd of onze vaders letterlijk met ons in het huwelijksbootje wilden stappen. Dat moment was waardevol: even rust en lekker kletsen.” De trouwlocatie ligt aan het water en het viertal kan onder luid gejuich van de gasten aanmeren. Emiel: “Het was een overweldigende aanblik, zestig man die zo blij voor ons waren! Onze vaders gaven ons door aan onze moeders, en één voor één liepen we naar het ‘altaar’.”

De eerste tranen

Het stel is in de voorgaande week voor de wet getrouwd op het gemeentehuis, in bijzijn van de getuigen. Op hun trouwdag leidt goede vriendin Anne de ceremonie. “Zij kent ons door en door, maar heeft ook familieleden en vrienden geïnterviewd. Uit al die verhalen heeft ze een heel bijzondere, persoonlijke rede geschreven en dat was ontzettend ontroerend. De eerste traantjes vloeiden al”, lacht Jory.

Het emotioneelste moment van de dag

Het stel heeft zelf geloftes geschreven en spreken die naar elkaar uit. “Dit was het emotioneelste moment van de dag”, herinnert Emiel. “Je geeft woorden aan je gevoelens voor elkaar. Waarom is juist hij de man van mijn dromen, hoe vult hij mij aan en hoe inspireert hij mij. Ook stonden we even stil bij het verlies van Joep, onze hond die we kort voor de bruiloft moesten laten inslapen. Gelukkig kon ons andere ‘kindje’, onze hond Beer, er wel bij zijn. Hij bracht onze ringen.”

Zwaaiende regenboogvlaggen

Na het jawoord, het aanschuiven van de ringen én natuurlijk de eerste kus als newlyweds lopen de twee onder zwaaiende regenboogvlaggen door de tuin. “We hebben het meeste geld uitgegeven aan de locatie, omdat we sfeer heel belangrijk vinden en graag alles op een plek wilden doen. Onze trouwlocatie was een soort landhuis, iets buiten Rotterdam. Heerlijk in het groen, aan het water met vrij uitzicht”, aldus Jory.

‘Gek doen zonder schaamte’

De ceremonie vloeit over in het aansnijden van de prachtige bruidstaart, een gemoedelijke barbecue en een swingende feestavond. “Wij houden van uitgaan, dansen, lachen en gek doen zonder schaamte. Het feest was precies dit precies. De dj draaide de juiste nummers en als je daar geen zin in had, kon je gezellig onder een mooie tent zitten of rondom het kampvuur.”

Een verfrissende duik

De trouwlocatie biedt ook slaapaccommodaties. Jory, Emiel en de getuigen slapen in het landhuis, een aantal andere gasten zetten een tentje op in de tuin. “Na het feest stopt je avond ineens. Doordat we met een groep op de locatie bleven, konden we nog even nagenieten. We zijn zelfs allemaal nog even het water ingesprongen”, vertelt Emiel. Jory vult aan: “Het opstarten de volgende ochtend was ook zo leuk. Je hoort namelijk van iedereen hoe zij de dag beleefd hebben.”

“Het was een prachtige dag!”

“Het was een prachtige dag. We wilden een intieme bruiloft met alleen de mensen die echt belangrijk voor ons zijn en we hebben ons niet laden leiden door sociale verplichtingen. We hebben niets gedaan omdat het ‘zo moest’ en hebben overal onze eigen draai aangegeven. Daarbij wilden we ook alles zo lokaal mogelijk houden. Zo hebben we dus een Rotterdamse designers voor onze kleding uitgezocht, zijn de ringen gemaakt in een klein atelier bij ons in de buurt en kwamen de foto- en videograaf uit Rotterdam. En een kleine shoutout naar onze ceremoniemeester Natalie! Zij heeft keihard lopen buffelen om onze dag in goede banen te leiden en we zijn haar enorm dankbaar”, besluit het stel.

Details van de dag