De avonturen van een trouwambtenaar 

De avonturen van een trouwambtenaar

Carina Roemers vertelt over het belang van voor jezelf én je eigen gevoel kiezen, als het om je trouwdag gaat. En vergeet vooral niet om er samen met je partner intens van te genieten!

“Wat leven we in een gekke tijd! Om je heen zie je nieuwe concepten verschijnen; micro-weddings, elopments en dan heb je ook nog familieleden en vrienden die opperen om het feest ‘gewoon te laten schieten’. Is dat allemaal echt nodig?”

Volg je hart

“Mijn advies: luister naar je hart. Als jij altijd hebt gedroomd van een grootse trouwdag, dan moet je dat doen. Je denkt dan al snel aan het uitstellen van je grote dag, maar nog veel leuker: splits je dag in tweeën! Vier het nu met een gave ceremonie en een heerlijk diner en geef later, wanneer het weer kan, een groot feest! Want natuurlijk wil je die adembenemende witte trouwjurk aan en natuurlijk willen jullie in die vette wagen rijden. Je wilt dit moment vieren met alle mensen die belangrijk voor je zijn en hoe leuk is het wel niet om in het middelpunt te staan? Het is gaaf om te merken dat iedereen benieuwd is hoe jullie eruitzien, wanneer iedereen geniet van het moment dat jullie naar het altaar lopen en wanneer er geproost wordt op jullie liefde en geluk. Je wilt je ouders bedanken voor alles wat ze je gaven en je grootouders een onvergetelijk moment bezorgen. Al deze unieke ervaringen op jullie trouwdag zijn het wachten en het opnieuw proberen waard.”

Wedding date night

“Realiseer je dat er niets mooiers is dan het delen van jullie vreugde, liefde en geluk. Alle mensen die jou de persoon hebben gemaakt die je nu bent, komen deze dag met je vieren. Dat is uniek. Niets kan deze energie en emotie vervangen. Daarnaast is het als stel natuurlijk superleuk om een gezamenlijk project te hebben. Door deze dag samen voor te bereiden leer je elkaar nog beter kennen. Een leuk idee om te kunnen blijven genieten van de voorbereidingen, is om eens per maand een avond te reserveren die alleen aan jullie tweeën en dit onderwerp is gewijd. Maak het jezelf gemakkelijk, bestel lekker eten, neem er een drankje bij, leg jullie telefoons weg en praat over je wensen en gevoelens in een ontspannen sfeer – open en eerlijk en zonder tijdsdruk. Probeer tussen deze avonden telkens een wedding-hoogtepunt te plannen zoals het bezoeken van je locatie, het passen van je bruidsjurk of het trouwpak, een afspraak met de bloemist of het kiezen van een gave dj of band. Blijf luisteren naar je eigen gevoel en kies voor datgene waar jullie gelukkig van worden. Geniet ervan!”

Lieve groet,
Carina