Daphné en Terry: bruiloft in de Gentse zon 

Daphné en Terry vierden de liefde met de mensen die het meest van hen houden. Het intieme trouwfeest in de buurt van Gent had alles waar ze van droomden, met een oranje oldtimer en een stralende nazomerzon als kers op de taart.

Trouwen op hun 10-jarige jubileum

Onder een stralend najaarszonnetje gaven Daphné en Terry elkaar eerst hun jawoord op het stadhuis. Dat ze voor de wet trouwden op 10 oktober, was niet willekeurig: “We waren op die dag net tien jaar samen. Met vrienden en familie vierden we dit bij Alix Table et Jardin d’Amis in Gent. Voor ons is dit één van de hipste plekjes pal in het centrum”, aldus Daphné. Op 13 oktober brak hun grote dag aan, waarop de ceremonie en het feest plaatsvond bij Whale in Drongen. “Ook deze plek kozen we heel bewust. We voelden ons er meteen thuis! De feestzaal zelf had twee verdiepingen. Hierdoor kon het diner boven plaatsvinden en het dansfeest beneden: heel praktisch!”

Eindigen op café

“Ik dacht dat de burgerlijke trouw heel snel voorbij zou zijn, maar uiteindelijk duurde het toch drie kwartier voor we opnieuw op de trappen van het stadhuis stonden, dit keer als man en vrouw. Van daaruit reden we met onze oldtimer richting Alix Table et Jardin d’Amis om er van lekkers én van het zonnetje te genieten. De dag werd uiteindelijk afgesloten in Ventura, één van onze favoriete cafeetjes op de Gentse Vrijdagsmarkt!” blikt een gelukkige Daphné terug.

Bruiloft zonder haast

“Omdat we onze burgerlijke trouw al achter de rug hadden, begon onze échte huwelijksdag op het gemak. Mijn haar en make-up werden in de voormiddag gedaan en kort na de middag kwam Terry naar mijn ouderlijk huis. Omdat we ons niet moesten haasten, hadden we ook geen stress. Nadat we met vrienden en familie foto’s hadden genomen, kwamen tegen 16:00 uur de eerste gasten toe voor de ceremonie. Daarna vonden de receptie, het diner en het dansfeest plaats. Ik herinner me de dag nog zoals gisteren: een goedlachse bende die zin had in een feestje op de mooiste nazomerdag van het jaar!” vervolgt Daphné.

Tip: bekijk onze pagina vol real life weddings

Lastminute fotograaf

“Zowel Terry als ik ben van nature heel kalm. Daarenboven hebben we ons laten bijstaan door experts, zodat we ons nergens zorgen over moesten maken. Zo namen beide locaties de catering op zich. Via via kwamen we bij de juiste mensen terecht op vlak van decoratie, bloemen en muziek. Onze fotograaf Stijn boekten we pas anderhalve maand voor ons huwelijk, dat was wel laat. Maar je ziet: alles komt altijd goed! We hebben echt van onze dag genoten” besluit Daphné.

Details van de dag

Natuurlijk hebben er een heleboel leveranciers meegeholpen aan het creëren van deze prachtige bruiloft. De volgende trouwexperts worden even in het zonnetje gezet, vanwege hun bijdrage aan de trouwdag van Daphné en Terry.

Trouwjurk: The Ivory Club Antwerpen

Kostuum: Café Costume Gent

Ringen: Van Bignoot Juwelier Gent

Fotograaf: Stijn Willems

Trouwlocatie: Alix – Table et Jardin d’Amis