Trouw van Rikke en Sabastian in de Vlaamse Ardennen 

Met fotoshoots bij hun ouderlijke woningen en bijzondere connecties met hun werk, maakten Rikke en Sebastian hun bruiloft zo persoonlijk mogelijk.

Ze waren niet alleen elkaars eerste liefje als jonge tieners, maar nu als volwassenen ook elkaars laatste. Na jaren geen contact, vloog de vonk weer over tijdens een ski-reis met gezamenlijke vrienden.

Samen zenuwachtig voor de trouw

“De nacht voor de bruiloft, wilden we graag samen slapen. Je hebt dan toch zenuwen en vonden het leuker om met z’n tweetjes zenuwachtig te zijn. Het idee dat je elkaar dan in de nacht even kon wakker maken en je te realiseren dat je de volgende dag gaat trouwen”, vertelt Rikke. In de ochtend van hun trouw zijn ze ieder naar hun ouderlijk huis gegaan om zich daar klaar te maken.

First look als bruidspaar

Toen zowel Rikke als Sebastian klaar waren, was het tijd voor de first look. “Via mijn werk hadden we een prachtig gerenoveerd oldtimer geregeld. Samen met zijn vader is Sebastian mij komen ophalen bij mijn ouders. Daar hebben we in de paardenweide met de gezinnen en getuigen de first look gedaan.”

Sebastian: “Ik vond dit wel een van de spannendste momenten van de dag. Ze zag er zo mooi uit, ik was echt sprakeloos.” “Toen ik hem in zijn trouwkostuum zag staan, begon ik gewoon te trillen op mijn benen. Ik was dolgelukkig en had tranen in mijn ogen”, vult Rikke aan.

Feestelijk onthaal bij de kerk

“Na de first look gingen we foto’s trekken bij mijn ouderlijk huis en vervolgens met z’n tweetjes in de oldtimer naar de kerk gereden. Die rit van 15 minuten was zó fijn. Gewoon even samen tot rust komen. Toen we eenmaal bij de kerk aankwamen was het eigenlijk de bedoeling dat we ongezien naar binnen zouden lopen, maar onze gasten hadden door dat we er waren en kwamen ons feestelijk onthalen. Achteraf vonden we dat juist erg leuk! Mijn schoonvader had ik nog wel nodig om mij de auto uit te hijsen, vanwege mijn trouwkleed”, lacht Rikke.

Persoonlijke kerkdienst

De ceremonie vond plaats in een wel heel bijzondere kerk. Namelijk het plaatselijke kerkje waar de grootouders van Sebastian elkaar ooit het jawoord hebben gegeven. “In dat kerkje trouwen was voor mij een mooi eerbetoon aan mijn overleden grootvader. Het voelde alsof hij er toch een beetje bij”, vertelt Sebastian. Wat de kerkdienst ook extra bijzonder maakte, was de livemuziek van een pianist, violist en gitarist.

Rikke: “Wij vonden het leuk om onze bruiloft persoonlijk te maken en vroegen onze familie en vrienden om de trouwceremonie in elkaar te steken. Wij hadden dus geen idee wat er allemaal gezegd zou worden.” Twee vrienden van haar vader waren ceremoniemeesters en hebben het volledig in elkaar gezet. “Dat hebben ze geweldig gedaan. Het was zo mooi om te zien hoe mensen ons ervaren.” Sebastian: “De kerkdienst was voor mij het hoogtepunt van de dag, vooral de speeches van alle mensen.”

Hond als ringendrager

“Nadat we elkaar het jawoord gegeven hadden, wilden we elkaar nog kort toespreken. Ik was alleen zo emotioneel, dat ik er echt met een brok in mijn keel stond. Uiteindelijk moest ik mijn tekst drie keer opnieuw beginnen, voordat het lukte,” vertelt Rikke.

Gelukkig kregen ze de support van hun dierbaren familie, vrienden en hun hondje Omer. “Hij had een halsband om met daaraan een zakje. In dat zakje zaten onze ringen. Thuis hadden Sebastian en ik al geoefend met het omschuiven van de ringen, dus dat ging helemaal soepel.”

Perfecte plaatje

“Toen we de kerk uitliepen stonden onze gasten buiten op ons te wachten om rozenblaadjes te strooien. Hét moment voor de perfecte foto natuurlijk. Raïs, onze fotografe, stond er ook al helemaal klaar voor. Maar zodra we naar buiten stapten, kregen we van één van onze gasten een enorme knuffel in onze handen gedrukt. Het perfecte plaatje dat Raïs voor ogen had, is er dus niet gekomen,” vertelt Rikke. Gelukkig kunnen ze er zelf om lachen en ligt de knuffel al sinds hun bruiloft in de woonkamer.

Bootje varen in trouwkleed

In het café tegenover de kerk werd er met champagne getoost en even tot rust gekomen. Vervolgens reden ze naar het ouderlijk huis van Sebastian voor foto’s. “Zijn ouders wonen bij een bos, waar ook een prachtig meer is. Het leek ons hartstikke tof om foto’s te maken in een bootje. Van een kennis mochten we er eentje lenen en heb ik die de dag voor de bruiloft met bloemen versierd.”

“Eigenlijk vond iedereen het een slecht idee dat we in onze trouwkleding in een bootje zouden stappen. Ze waren vooral bang dat ik met mijn trouwkleed in het water zou vallen. Gelukkig ging alles goed en zijn de beelden prachtig geworden!”

Trouwshoot in whiskystokerij

“Zowel Sebastian als ik hebben iets met onze baan in de bruiloft verwerkt. Van mij was het de oldtimer en van hem was het de whiskystokerij waar we naartoe zijn gegaan.” Tussen de enorme vaten whisky werden vervolgens de mooiste foto’s getrokken. Sebastian: “Het was hartstikke leuk om daar onze trouwfoto’s te trekken.”

Van de whisky gingen ze door naar de receptie, waar ze verrast werden met een flashmob en verschillende fotopresentaties van vrienden en familie. “Ze hielden zich zeker niet in met de foto’s en verhalen! Maar dat hadden we ook wel zo verwacht”, vertelt Sebastian.

Shared dining-concept

Rikke: “We hadden een kale zaal gehuurd, maar deze was gelukkig prachtig versierd door onze weddingplanners. Voor het diner hadden zij een shared dining-concept in gedachten één van de wedding planners is chef-kok en liet ons van tevoren ook alles proeven. Het was zeer geslaagd en hebben er echt van genoten.”

Avondfeest tot in de late uurtjes

“Het feest daarna was fantastisch. We hadden een liveband speciaal voor onze openingsdans, om deze extra bijzonder te maken. De band was van één van onze bruiloftsgasten, hij was samen met zijn saxofonist en pianist en hebben een versie van Stand By Me gedaan. We hadden eigenlijk gewoon geschuifeld, maar alsnog besloten we het thuis even te oefenen. Zo stonden we in ieder geval vol vertrouwen dat we niet op elkaars tenen zijn stappen op de dansvloer”, lacht Rikke. Uiteindelijk duurde het feest tot een uur of vier en werden ze aan het eind als verrassing van de ouders naar een hotel gebracht.

Details van de dag

Bruidsjurk: The Ivory Club

Trouwpak: Rejeanne

Trouwlocatie kerk: Volkegem

Trouwlocatie diner + feest: Kethulle03

Weddingplanner: Ferm

Fotograaf: Raïs de Weirdt

Livemuzikanten kerkdienst: MPEG

Trouwringen: Goudsmidatelier Claessens