Met jullie hond op de bruiloft 

Waar een doordeweekse dag al niet compleet is zonder jullie allerliefste viervoeter, is jullie bruiloft al helemaal niet geslaagd zonder de hond. Gelukkig zijn er hartstikke veel manieren om de kleine 'Takkie' bij jullie bruiloft te betrekken.

Jullie lieve ringendrager

Waarom zouden alleen jullie naar het altaar lopen? Stel je voor dat jullie hond de ringen brengt! Er bestaan speciale accessoires zoals halsbanden en ringkussentjes voor honden. Deze zorgen ervoor dat ze de trouwringen veilig kunnen overhandigen. Het is wel van belang dat jullie hond de opwinding aankan en goed zal luisteren. Het laatste wat je wilt, is dat jullie ringendrager in paniek wegloopt.

Advies: controleer of huisdieren toegelaten zijn op de trouwlocatie. Het is ook raadzaam om van tevoren te trainen en iets lekkers mee te nemen om jullie hond te motiveren en te belonen.

Hond in chique kleding

Er zijn diverse manieren om jullie hond er fantastisch uit te laten zien op jullie speciale dag. Overweeg bijvoorbeeld een halsband met een strikje of stropdas, of zelfs een hondensmoking. Een bloemenkrans die past bij het bruidsboeket maakt jullie hond helemaal af. Laura en Martijn, bijvoorbeeld, gaven hun golden retriever een riem met hun initialen en trouwdatum erop.

Dierenplezier op de bruiloft

Als jullie hond onmisbaar is voor de bruiloft maar misschien te timide (of juist te enthousiast), denk dan aan alternatieve manieren om hem of haar te betrekken. Overweeg bijvoorbeeld pootafdrukken als versiering, een miniatuur van jullie hond op de bruidstaart, of een illustratie op de uitnodigingen.

De bruiloft van Laura en Martijn met hondje Donnie

De grote dag van Laura en Martijn was niet compleet zonder hun golden retriever. ‘’Donnie is onze eerste baby, onze puppie. Hij is onderdeel van ons leven en moet ook onderdeel uitmaken van onze bruiloft. Gewoon als een volwaardig gezinslid,” vertelt Martijn.

Op welke momenten was Donnie bij jullie?

Laura: ‘’Toen ik in de ochtend opgemaakt werd, was Donnie er al bij. Vervolgens namen we hem mee het bos in voor de bruidsshoot.” “Dat vond hij echt geweldig! We hebben hem losgelaten en hij rende lekker rond. Gelukkig hebben we tussen de zoomies door mooie foto’s met hem kunnen maken,” vult Martijn haar aan.

Donnie was ook van de partij tijdens de ceremonie. Hij had de bijzondere taak om de trouwringen te brengen. “We durfden hem niet los te laten tijdens de ceremonie, omdat hij vaak erg enthousiast is. Een vriendin had zijn lijn vast en toen hij de ringen mocht brengen kon hij gelukkig dichtbij genoeg komen.” Hij had duidelijk door dat het zijn time to shine was, want hij kwispelde zich rot en plofte direct neer voor belly rubs. Martijn: “Hij lag op de ringen, maar gelukkig konden we zijn halsband draaien om erbij te komen.”

Hebben jullie hem nog op andere manieren in de bruiloft meegenomen?

“Als taarttopper hadden we niet alleen onze initialen, maar ook een 3D-geprinte versie van Donnie! Gelukkig kende de bakkerij iemand die dit voor ons kon doen,” vertelt Laura. Van Martijn had het nog wel een stapje verder mogen gaan: “We wilden eigenlijk dat er ook een klein hapje uit de taart gehaald werd, maar de taart was zo mooi egaal, dat we dat achterwegen hebben gelaten.” Als andere knipoog naar Donnie hadden ze een hondenpootje op de menukaarten verwerkt.

Wat is jullie gouden tip voor honden op de bruiloft?

Martijn: “Zorg ervoor dat de hond zijn of haar energie al kwijt is. Het was perfect dat Donnie in de ochtend in het bos kon rennen, waardoor hij tijdens de ceremonie heerlijk lag te slapen.” Verder vult Laura hem nog aan dat het comfort van de hond echt op nummer 1 moet staan: “Denk goed na over wat werkt voor de hond. Donnie bij het avondfeest houden was voor ons bijvoorbeeld niet logisch, onze buren hebben hem na de ceremonie dan ook opgehaald.”

Met jullie hond op de bruiloft
Foto: Janneke Tol Photography