Tips om de juiste trouwlocatie te vinden 

Het vinden van de perfecte trouwlocatie is één van de meest essentiële beslissingen die jullie moeten maken. De locatie is namelijk niet alleen bepalend voor de sfeer en stijl van jullie bruiloft, maar kan ook van invloed zijn op andere belangrijke aspecten zoals de gastenlijst en de catering. Maar geen paniek, we helpen jullie graag op weg met het maken van de juiste keuze!

Tips om de juiste trouwlocatie te vinden
Foto: annedegeyterfotografie // Locatie: Prullenbos

Wat is het budget?

Voordat je begint met zoeken naar de perfecte trouwlocatie, is het van belang om een budget vast te stellen. Om dit te doen, is het van belang om een duidelijk overzicht te hebben van de verschillende kosten die gepaard gaan met de trouw- en feestlocatie. Door een lijst op te stellen met alle mogelijke kosten, kun je prioriteiten stellen en beslissen welke aspecten van de locatie voor jullie het belangrijkst zijn. Samen kun je beslissen hoeveel geld er beschikbaar is om aan de locatie uit te geven.

Om een weloverwogen keuze te maken, is het verstandig om de markt te onderzoeken en de prijzen van verschillende trouwlocaties met elkaar te vergelijken. Overweeg ook om te onderhandelen over de prijs of om een locatie te kiezen buiten het hoogseizoen. Wees realistisch over het budget en geef niet meer uit dan wat jullie je kunnen veroorloven.

HANDIG: ONZE TROUWDAG XXL-PLANNER INCLUSIEF BUDGETPLAN

De grootte van jullie bruiloft

Bij het selecteren van de perfecte trouwlocatie is het van belang om rekening te houden met de omvang van jullie huwelijksfeest. De grootte van jullie bruiloft bepaalt namelijk welke locaties beschikbaar zijn. Als je van plan bent om een grote bruiloft te houden, moet je op zoek gaan naar een locatie die voldoende ruimte biedt voor al jullie gasten. Maar als je juist een intiem huwelijksfeest wilt organiseren, is een kleinere locatie vaak al voldoende. Let wel op: sommige trouwlocaties hebben een minimumaantal gasten nodig voordat je ze kunt boeken.

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte trouwlocatie, is het slim om een idee te hebben van het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen. Nadat je het aantal gasten hebt bepaald, is het belangrijk om rekening te houden met jullie specifieke wensen voor de locatie. Wil je bijvoorbeeld trouwen in een romantische buitenomgeving of in een historisch pand? Bedenk dan dat niet alle locaties geschikt zijn voor grote gezelschappen. Sommige locaties hebben bijvoorbeeld beperkte zitplaatsen, terwijl andere locaties juist ideaal zijn voor grotere groepen. Vergeet ook niet om te kijken naar de grootte van de dansvloer en het podium.

Tips om de juiste trouwlocatie te vinden
Foto: Unsplash, Vitor Monthay

Vergeet jullie thema / stijl niet!

Tijdens jullie zoektocht naar de juiste trouwlocatie moet je niet de gewenste stijl of thema van jullie bruiloft uit het oog verliezen. De trouwlocatie moet namelijk bijdragen aan de gewenste sfeer en uitstraling van jullie speciale dag.

De stijl van jullie bruiloft kan variëren van traditioneel en klassiek tot modern en strak, of van romantisch en sprookjesachtig tot bohemian en landelijk. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die daarbij past.

LEES OOK: PERFECTE TROUWLOCATIES VOOR JULLIE DESTINATION BOHO-BRUILOFT

Een kasteel of landhuis is bijvoorbeeld een goede keuze voor een klassieke bruiloft. Een moderne bruiloft komt daarentegen beter tot zijn recht in een strakke en minimalistische locatie, zoals een industriële hal of loft. Een romantische bruiloft past juist goed bij een sfeervolle tuin of romantische buitenlocatie.

Bekijk verschillende locaties en overweeg welke locaties het beste passen bij jullie stijl en thema. Houd daarbij ook rekening met de decoratiemogelijkheden op de locatie. Sommige locaties hebben bijvoorbeeld al veel decoratie, terwijl andere locaties juist meer mogelijkheden bieden om zelf decoratie toe te voegen en zo de gewenste sfeer te creëren.

Is de trouwlocatie goed te bereiken?

Bij het kiezen van de juiste trouwlocatie is het belangrijk om rekening te houden met de bereikbaarheid en omgeving van de locatie. De locatie van de trouwlocatie (haha) kan namelijk van invloed zijn op de toegankelijkheid voor jullie en jullie gasten. Het is dan ook slim om een locatie te kiezen die goed bereikbaar is voor iedereen. Bekijk daarbij de afstand die jullie moeten afleggen om bij de locatie te komen en onderzoek de verschillende vervoersmogelijkheden. Is er bijvoorbeeld voldoende parkeergelegenheid in de buurt of is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Naast de bereikbaarheid, is ook de omgeving van de locatie van belang. Wil je bijvoorbeeld trouwen in een bosrijke omgeving of juist aan het strand? Of zoek je een locatie in een bruisende stad of een rustige landelijke omgeving? De omgeving van de locatie kan een belangrijke rol spelen in de sfeer van jullie bruiloft en kan daarom invloed hebben op jullie keuze. Neem daarom de tijd om verschillende locaties te bekijken en te overwegen welke omgeving het beste past bij jullie wensen en stijl.

BEKIJK OOK ONZE TROUWLOCATIES WEDDING GUIDE

Tips om de juiste trouwlocatie te vinden
Foto: Pexels, Soulseeker

De vier seizoenen

Het is essentieel om rekening te houden met het weer en het klimaat wanneer je een trouwlocatie kiest. Afhankelijk van het seizoen waarin jullie gaan trouwen, moet je een locatie kiezen die geschikt is voor de weersomstandigheden. Als je in de winter gaat trouwen, is het bijvoorbeeld belangrijk om een locatie te vinden met goede verwarming en verlichting om jezelf en je gasten warm te houden. Aan de andere kant, als je in de zomer gaat trouwen, moet je op zoek gaan naar een locatie met buitenruimte en airconditioning om de hitte aan te kunnen.

Zorg ervoor dat de trouwlocatie geschikt is voor je keuze van seizoen en bekijk of er binnen voldoende ruimte is om eventueel slecht weer te vermijden. Het is ook aan te raden om te controleren of de locatie voorzieningen heeft om gasten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, zoals parasols of heaters. Overweeg ten slotte om een back-up plan te hebben voor het geval dat het weer toch anders uitpakt dan verwacht.

Tips om de juiste trouwlocatie te vinden
Foto: Unsplash, Matthew Essman

Zoek reviews van de trouwlocaties

Waarom zou je het niet aan vrienden, familie en andere bruidsparen om tips en reviews vragen? Zij hebben wellicht al de nodige ervaring met diverse locaties en kunnen je waardevolle tips en adviezen geven.

Vraag bijvoorbeeld eens of zij goede herinneringen hebben aan bepaalde trouwlocaties of dat ze nog handige tips hebben voor het vinden van de juiste plek. En vergeet niet om te vragen waarom ze een bepaalde locatie wel of niet aanbevelen en hoe hun eigen bruiloftsbeleving was.

Online reviews en fora zijn daarnaast een handige bron van informatie. Hier kun je namelijk de beoordelingen lezen van voormalige bruidsparen die al ervaring hebben met diverse trouwlocaties. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit van de verschillende plekken en hoe anderen deze hebben ervaren.

Bezoek de trouwlocatie

Hebben jullie al een locatie op het oog? Voordat je een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om de locatie te bezichtigen. Maak daarom een afspraak met de locatie om jullie wensen en verwachtingen te bespreken.

Tijdens de bezichtiging kun je de sfeer van de locatie ervaren en kijken of deze aansluit bij jullie persoonlijkheden en ideeën voor de bruiloft. Vergeet niet om ook de hygiëne van de locatie te controleren, zodat je zeker weet dat alles fris en schoon is. Hoewel we ervan uitgaan dat alles overal perfect is.

Naast de sfeer van de locatie zijn de faciliteiten net zo belangrijk om te inspecteren. Denk aan de beschikbare ruimte voor je gasten, de opties voor catering, het aantal parkeerplekken en de aanwezigheid van toiletten en een garderobe.

Tot slot is het tijdens de bezichtiging essentieel om de service van de locatie te beoordelen. Zijn de medewerkers vriendelijk en behulpzaam? Krijg je de juiste antwoorden op je vragen en alle informatie die je nodig hebt om een goede beslissing te maken? Het gaat tenslotte om jullie speciale dag!