Personaliseer jullie bruiloft met DIY decoraties 

Zelf decoraties maken voor je bruiloft is een creatieve en plezierige manier om de dag persoonlijker te maken en jullie eigen stijl erin te verwerken. Bovendien is het een uitstekende manier om kosten te besparen omdat je geen dure kant-en-klare decoraties hoeft te kopen. Hieronder staan enkele handige tips en tricks...

Samen creatief zijn

Het kan ontzettend leuk zijn om samen te knutselen aan de decoratie voor jullie bruiloft. Maak bijvoorbeeld een moodboard, verzamel materialen en plan een aantal weekenden waarin jullie gezellig kunnen DIYen, onder het genot van snacks en muziek.

Persoonlijke banners

Een gepersonaliseerde banner kan een mooie toevoeging zijn aan jullie trouwlocatie. Je kunt de banner maken van stof, papier of hout en deze voorzien van jullie namen en trouwdatum. Kies een kleurenschema dat past bij het thema van jullie bruiloft.

Mooie tafeldecoratie

Maak zelf jullie eigen centerpieces met behulp van bloemen, kaarsen of een combinatie van beide. Je kunt bijvoorbeeld een vaas of pot vullen met bloemen en deze op een mooie manier op tafel plaatsen. Of decoreer een kandelaar met bloemen en kaarsen voor een romantische sfeer.

Photobooth attributen

Maak zelf leuke props voor jullie photobooth! Denk bijvoorbeeld aan snorren, hoeden en brillen gemaakt van karton en verf. Voeg creatieve details toe en maak er ook leuke bordjes bij met jullie namen en trouwdatum. Zo wordt jullie photobooth nog persoonlijker.

Personaliseer jullie menukaarten met jullie initialen, namen of trouwdatum. Voeg hierbij een persoonlijke touch toe door zelf getekende illustraties of foto’s erbij te doen. Dit is niet alleen leuk voor de gasten, maar ook voor jullie! Ook kun je ervoor kiezen om de tafelnummers zelf te maken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van verschillende materialen, zoals houten kaartjes of stenen, en deze te personaliseren met de namen van jouw gasten. Hierdoor wordt de tafelschikking niet alleen overzichtelijk, maar ook persoonlijk. Dit kan natuurlijk ook hartstikke goed met naamkaartjes. Ook de servetten kunnen een personal touch krijgen. Je kunt de servetten personaliseren door jullie initialen, namen of trouwdatum erop te laten drukken in de vorm van een monogram of een kleine tekst op de rand van de servet. Op deze manier maak je de tafel helemaal af. We hebben al een kleine DIY voor de tafelschikking online staan trouwens!

HANDIG: LIEFDE VOOR LETTERS – EEN SNELCURSUS HANDLETTERING

Bedankjes

Geef gepersonaliseerde cadeautjes aan jullie gasten als bedankje voor hun aanwezigheid. Je kunt bijvoorbeeld kleine flesjes met jullie eigen gemaakte gin of jam geven, of gepersonaliseerde sleutelhangers of fotolijstjes met jullie namen en trouwdatum. Zo kunnen jullie gasten nog lang terugdenken aan de mooie dag. Als je nog op zoek bent naar een tip, we hebben onlangs een artikel geplaatst over hoe je zelf bruisballen als bedankje kunt maken.

Trouwringendoosje

Personaliseer het trouwringdoosje waarin de ringen worden bewaard. Voeg hierbij bijvoorbeeld jullie initialen of trouwdatum toe, zodat de ringen niet alleen op een speciale manier bewaard worden, maar ook nog een persoonlijk accent krijgen. Jullie kunnen er ook voor kiezen het doosje een bijzondere vorm of kleur te geven. Of wat dacht je van een bijzonder materiaal? Leef je vooral lekker uit! Onlangs zetten we nog drie ideetjes om op een originele manier jullie trouwringen te presenteren online.

Personaliseer jullie bruiloft met DIY decoraties
Foto: Pexels, Maahid Mohamed

Kies jullie favoriete kleuren

Selecteer de kleuren die jullie het mooiste vinden voor de decoratie, bloemen en bruidstaart. Het is niet nodig om een ingewikkeld thema te bedenken; het kiezen van jullie favoriete kleur(en) kan zorgen voor eenheid, sfeer en een persoonlijk tintje. Je kunt deze kleuren gebruiken in de decoraties, bloemen en bruidstaart. Bovendien hebben veel kleuren een symbolische betekenis, waardoor ze mooi kunnen worden toegepast tijdens de bruiloft. Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, kan het ook gemakkelijker zijn om te beginnen met DIY-projecten.

Populaire kleuren en hun betekenis

Rood

Rood symboliseert passie en liefde en past goed bij een romantische bruiloft vanwege zijn gedurfde en krachtige uitstraling.

Roze

Roze staat voor liefde en tederheid en past goed bij een klassieke bruiloft vanwege zijn zachte en romantische uitstraling.

Blauw

Blauw staat voor rust en kalmte en past goed bij een moderne of minimalistische bruiloft vanwege zijn koele en elegante uitstraling.

Geel

Geel staat voor vrolijkheid en optimisme en past goed bij een zomerse of buitenbruiloft vanwege zijn zonnige en energieke uitstraling.

Groen

Groen staat voor natuur en rust en past goed bij een tuinbruiloft vanwege zijn frisse en rustgevende uitstraling.

Kleurenschema

Bij het kiezen van jullie favoriete kleuren is het belangrijk om te overwegen welke kleuren goed bij elkaar passen en bij de stijl van jullie bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleurenschema met meerdere kleuren die goed bij elkaar passen, of juist één hoofdkleur met enkele accentkleuren.