Peggy: “Gasten genoten van de proseccotoost en het garnituur.” 

Foto Nancy Wickler van Intense Wanderer

Het belangrijkste tijdens je huwelijksdag? Dat zijn jullie twee natuurlijk. Maar ook voor je gasten moet het een gedenkwaardige, magische dag worden. Peggy en Patrick vertellen wat zij hebben gedaan voor hun gasten.

Peggy (45) en Patrick (44)

“Mijn man vroeg me ten huwelijk toen we precies vijf jaar bij elkaar waren en wilde vijf jaar later trouwen. Hij is nogal van de cijfertjes namelijk. Maar onze ou­ders waren rond de tachtig jaar en we wilden hen er natuurlijk bij hebben, daarom konden we niet nog vijf jaar wachten. We kozen ervoor om te trouwen toen we precies 7,5 jaar samen waren. We zijn geen taart-types, maar meer van bier en bitterballen. Een pro­secco-toost met bittergarnituur ernaast past veel beter bij ons. Tijdens de borrel speelde een jazzcombo: dat vond iedereen fantastisch. Voor de gasten had­den we een lopend barbecue-buffet geregeld. We zijn liefhebbers van goed vlees, daarom kozen we voor angus beef. Dat is niet te chic, maar wel van hoge kwaliteit en heel smakelijk. Als bedankje wilden we iets aparts en blijvend; bruidsuikers zijn op een gegeven moment toch weg. Daar­op kwamen we op het idee om winkelwagenmuntjes aan een sleutelhanger te geven. Dat is blij­vend en superhandig. Aan een kant van het muntje stond ‘Be­dankt’, op de andere kant een plaatje van een bruidspaar, onze namen en onze trouwdatum. Op het dankkaartje schreven we: ‘Elke keer als je deze gebruikt, denk je aan ons’.”

TIP: “We wilden een babs die ons kent. We vroegen daarom onze buurman, hij volgde er speciaal een cursus voor.”