Trouwen in de natuur: Prullenbos trouwlocatie Brand story

Elkaar het jawoord geven in de natuur, omringd door prachtige bomen, planten en dieren. Bij het Belgische Prullenbos het het allemaal!

Trouwen bij Prullenbos

Het Prullenbos is een prachtige locatie in de gemeente Lochristi, in de provincie Oost-Vlaanderen. Het Prullenbos is een prachtige locatie om te trouwen, met een rijke geschiedenis en een romantische sfeer. Het is gelegen in een groene omgeving, omringd door bomen en waterpartijen, en biedt een idyllische setting voor jullie speciale dag.

Er zijn verschillende opties voor de ceremonie, zoals de buitenplaats bij de vijver, het bos of de orangerie. De orangerie is een mooie overdekte locatie voor als het weer wat minder goed is. Deze locatie is stijlvol ingericht en biedt ruimte aan zo’n 100 personen. De feestzaal van het Prullenbos is geschikt voor maximaal 220 gasten en heeft grote ramen die uitkijken op de omliggende tuinen en het water. Er is ook een ruim terras dat perfect is voor een receptie of het aansnijden van de bruidstaart. De feestzaal heeft een eigen keuken en er is een ruime keuze aan cateringopties, van een walking dinner tot een klassiek diner.

Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden voor fotografie, zoals het bos, de brug, de vijver en de Engelse tuin. Het Prullenbos is een fotogenieke locatie waar jullie prachtige trouwfoto’s kunnen maken.

Trouwen in de natuur: Prullenbos trouwlocatie
Foto: annedegeyterfotografie // Locatie: Prullenbos

Over Prullenbos

Het Prullenbos heeft altijd een speciale plek gehad in het hart van voormalige eigenaren Nele en Koenraad. Als kind woonde Nele dichtbij het pittoreske bos en bracht ze er veel tijd door met spelen, fietsen en genieten van ijsjes in de jachthut die er toen nog stond. Vanuit haar slaapkamer hoorde ze vaak de oude leeuw brullen die in het nabijgelegen dierenpark verbleef. Hoewel de jachthut en de leeuw er niet meer zijn, werd de liefde van Nele voor dit stukje natuur opnieuw aangewakkerd toen ze terugkeerde naar de buurt. Ze ontdekten toevallig dat het Prullenbos te koop stond en besloten het zelf te kopen om te voorkomen dat hun geliefde natuurlijke omgeving zou verdwijnen.

Het Prullenbos was altijd al een populaire plek voor fietsers, wandelaars, vissers, ruiters en jeugdbewegingen, en de nieuwe eigenaren werden vaak gevraagd om het bos nieuw leven in te blazen. Al snel kwamen ze met plannen om van het Prullenbos meer te maken dan alleen een bos met een vijver. Ze wilden er een gezellige ontmoetingsplaats van maken waar mensen kunnen ontspannen of avontuur kunnen vinden in de natuur.

De huidige eigenaren, Robin en Shana, werden verliefd op het Prullenbos en op elkaar tijdens de zomer van 2015 toen ze elkaar ontmoetten bij het kampvuur van Camping Prullenbos na een lange vriendschap. Sindsdien is de locatie belangrijker dan ooit voor hen geworden. Hun ondernemerschap, enthousiasme, drive en motivatie leidden ertoe dat ze in januari 2019 besloten om de sprong te wagen en de nieuwe uitbaters van het Prullenbos te worden.

Overnachten in de Boskabane

Hebben jullie geen zin om na een lange (maar ongelooflijk leuke!) dag en een feest tot in de late uurtjes naar huis te gaan? Dan kunnen jullie natuurlijk ook bij Prullenbos overnachten. Nodig jullie vrienden en familie uit die het dichts bij jullie staan en slaap met z’n allen in de  Boskabane van Prullenbos. De Boskabana is een charmante woning, midden in Prullenbos aan de vijver en biedt slaapgelegenheid tot 36 personen, verspreid over 7 slaapkamers.

Trouwen in de natuur: Prullenbos trouwlocatie
Foto: Yoshi Mertens Photography