Record langste huwelijk van België: Angeline & Eduard zijn 81 jaar getrouwd 

Het reden voor een feestje bij Angeline en Eduard in het woonzorgcentrum; ze zijn namelijk 81 jaar getrouwd. Daarmee hebben ze het record voor 'langst gehuwde stel in België' in verbroken, dat op 80 jaar stond.

Record langste huwelijk van België: Angeline & Eduard zijn 81 jaar getrouwd
Screenshot HLN video

Langst gehuwde stel van België

Van wie dat vorige record van 80 jaar huwelijk was? Van henzelf! Ze zijn nog dolgelukkig samen, dus zolang ze zelf nog kaarsjes blijven uitblazen, zal het record ook steeds verder oplopen.

Het geheim van een gelukkig huwelijk

HLN ging bij Angeline en Eduard langs en trof ze aan de eettafel, waar Eduard wat extra peper en zout in de soep van zijn geliefde strooit. “Is dat het geheim van een goed huwelijk, een beetje peper en zout?” vraagt de presentator. “Inderdaad, ja. Dat hoort erbij hè, in het huwelijk, een beetje peper en zout,” zegt Eduard terwijl hij Angeline aankijkt.

Verder verklappen ze dat ze elkaar graag zien en nooit ruzie maken. Eduard: “Ruziemaken is een groot woord. Meningsverschillen [hebben we] natuurlijk wel.” Hoe het langst gehuwde stel die meningsverschillen overwint? “We praten zeker; praten en blijven praten. En de tijd brengt raad.”

Eeuwige liefde

Het stel trouwde in 1943 en inmiddels is Angeline al 98 jaar oud en heeft Eduard de 100 aangetikt. De gouden tip van Angeline voor bruidsparen die vandaag de dag in het huwelijksbootje treden: “Als je net zo veel van je man/partner houdt als ik van de mijne, is de wereld altijd goed.”

Record langste huwelijk van België: Angeline & Eduard zijn 81 jaar getrouwd
Fotografie: Mine Dalemans

Liefde blijft record verbreken

Zoals eerder aangegeven, hebben ze dit jaar hun eigen record van 80 jaar huwelijk verbroken. Ook vorig jaar was het langst gehuwde stel met hun record in het nieuws gekomen.

De European Supercentenarian Organisation (ESO) geeft aan dat Angeline en Eduard het eerste echtpaar in het land is die hun eiken bruiloft viert. “Acht koppels haalden 79 jaar huwelijk, sommigen zelfs tot enkele dagen voor hun 80ste huwelijksverjaardag.” Dit vertelde Anthony Croes-Lacroix van de Belgische afdeling van de ESO vorig jaar, toen het echtpaar hun 80-jarige huwelijk vierde.

Onze Real Life Weddings-pagina staat vol echte liefdesverhalen