Een The Great Gatsby geïnspireerde bruiloft 

Waarschijnlijk is niets zo mooi en emotioneel als de ceremonie, zo ook voor Cristel (41) & Rico (35). Hun The Great Gatsby geïnspireerde bruiloft kreeg een bijzonder emotionele twist voor Cristel, die helaas beiden ouders heeft verloren.

Een The Great Gatsby geïnspireerde bruiloft
Foto: Manon Roels

Binnen zes weken trouwen

“Na twee keer de bruiloft uit te hebben gesteld was ik echt toe aan onze grote dag. Niet in de laatste plaats omdat mijn stiefvader terminaal ziek bleek te zijn. Toen we dat hoorden zei ik: ‘en nu trouwen we binnen zes weken!'”

Het thema was The Great Gatsby

“Voor de hele dag, inclusief de ceremonie, hadden we een restaurant in Hulst afgehuurd. De ceremonie duurde een uur en alles was in de kleuren van ons thema versierd: die was geïnspireerd door het boek The Great Gatsby. Rico kwam binnen met zijn moeder en onze zoon, daar kwam ik achteraan met onze drie dochters. Mijn stiefvader gaf me weg, dat voelde heel bijzonder, want ik heb zelf geen ouders meer. Onze babs vertelde een mooi verhaal over ons en we spraken zelf onze geloften uit. Dat was heel persoonlijk, een soort cadeautje aan elkaar. Eindelijk kon ik tegenover iedereen zeggen wat ik echt voor Rico voel.”

Het gemis van je ouders

Mijn oom, de broer van mijn vader uit Frankrijk, had een filmpje voor ons opgenomen, hij kon er vanwege corona niet bij zijn. Dat werd ook tijdens de ceremonie afgespeeld en toen moest ook ik een zakdoekje erbij pakken. Je mist je ouders toch tijdens zo’n belangrijke dag en dan is het heel speciaal om de broer van mijn vader erbij te hebben.

Het dansen tijdens het afsluitende feest was voor mij een van de twee hoogtepunten, maar de ceremonie met onze geloften en het filmpje waren dat absoluut ook. Vorige week hebben de geloften nog eens aan elkaar voorgelezen, dat was zo mooi en minstens zo emotioneel om terug te horen.” – Cristel

De gouden tip van Cristel: “Als het goed is trouw je maar een keer, blijf daarom bij jezelf en doe wat je wilt. Dus niet hoe je dénkt dat het hoort.”