Cristel: ‘Onze geloften waren een cadeautje aan elkaar’ 

Cristel: ‘Onze geloften waren een cadeautje aan elkaar’
Foto: Manon Roels

Het wordt het absolute hoogtepunt van jullie grote dag; de ceremonie. Hoewel alle gasten jullie omringen, is dit waarschijnlijk het intiemste onderdeel van de bruiloft. Cristel en Rico vertellen alles over dit magische moment en geven waardevolle tips.

Cristel (41) & Rico (35)

“Na twee keer de bruiloft uit te hebben gesteld was ik echt toe aan onze grote dag. Niet in de laatste plaats omdat mijn stiefvader terminaal ziek bleek te zijn. Toen we dat hoorden zei ik: ‘en nu trouwen we binnen zes weken!’. Voor de hele dag, inclusief de ceremonie, hadden we een restaurant in Hulst afgehuurd. De ceremonie duurde een uur en alles was in de kleuren van ons thema versierd: die was geïnspireerd door het boek The Great Gatsby. Rico kwam binnen met zijn moeder en onze zoon, daar kwam ik achteraan met onze drie dochters. Mijn stiefvader gaf me weg, dat voelde heel bijzonder, want ik heb zelf geen ouders meer. Onze babs vertelde een mooi verhaal over ons en we spraken zelf onze geloften uit. Dat was heel persoonlijk, een soort cadeautje aan elkaar. Eindelijk kon ik tegenover iedereen zeggen wat ik echt voor Rico voel. Mijn oom, de broer van mijn vader uit Frankrijk, had een filmpje voor ons opgenomen, hij kon er vanwege corona niet bij zijn. Dat werd ook tijdens de ceremonie afgespeeld en toen moest ook ik een zakdoekje erbij pakken. Je mist je ouders toch tijdens zo’n belangrijke dag en dan is het heel speciaal om de broer van mijn vader erbij te hebben. Het dansen tijdens het afsluitende feest was voor mij een van de twee hoogtepunten, maar de ceremonie met onze geloften en het filmpje waren dat absoluut ook. Vorige week hebben de geloften nog eens aan elkaar voorgelezen, dat was zo mooi en minstens zo emotioneel om terug te horen.” – Cristel

Tip: “Als het goed is trouw je maar een keer, blijf daarom bij jezelf en doe wat je wilt. Dus niet hoe je dénkt dat het hoort.”