Droomhuwelijk in Italië veranderd in bruiloft in het gemeentehuis 

De gastenlijst; geen makkelijk onderwerp als je een bruiloft aan het plannen bent. Wie nodig je wel of juist niet uit? Stuur je iedereen een save the date en bekijk je te zijner tijd hoeveel gasten je mag ontvangen? Of zijn jij en je aanstaande het gewoon niet eens over het aantal gasten Beau (26) en Pascal (28) vertellen je alle ins en outs over hun struggles met de gastenlijst.

Droomhuwelijk in Italië veranderd in bruiloft in het gemeentehuis
Foto: Julia Oud

Uitdaging bij het samenstellen van de gastenlijst

“Onze bruiloft zou vorig jaar in Italië plaatsvinden en onze gastenlijst bestond uit 112 personen. De grootste uitdaging bij het samenstellen van die lijst, was dat er Italiaanse familie op stond die ik nauwelijks kende maar met wie mijn aanstaande een goede band had. Je trouwt samen, hij hecht er waarde aan als zij erbij zijn, dus uiteindelijk heb ik besloten dat ik me er niet druk om ging maken. En het scheelt dat de prijzen per gast in Italië een stuk lager liggen. Door corona moesten we verplaatsen.”

Bijzonder taartmoment

“Mijn opa en oma zijn de belangrijkste mensen in mijn leven en door hun leeftijd weten we niet hoe lang zij nog bij ons zijn. Daarom zijn we op 29 juli vorig jaar voor de wet getrouwd in Nederland. Op het gemeentehuis mochten alleen de getuigen mee naar binnen en daarna hebben we taart gegeten met de mensen die ons het dierbaarst zijn. Vervolgens hebben we foto’s gemaakt en zijn er de rest van de dag verschillende mensen in groepjes van maximaal tien personen langsgekomen om ons te feliciteren. Zo konden wij onze dag toch delen en hoefden we de gastenlijst niet in te korten. En die bruiloft in Italië? Die doen we als we vijf jaar getrouwd zijn!” – Beau

De tip van Beau: “Doe vooral wat je hart je ingeeft. Het klinkt cliché, maar zet op de eerste rij wie jij daar wilt hebben, niet de persoon die er volgens het boekje hoort te zitten.”