Je eigen moodboard op Pinterest – zo werkt het! 

Foto: Olya Kobrusea

Pinterest is een belangrijk hulpmiddel bij het voorbereiden van je bruiloft. Duizenden bruiden gebruiken de website en app om hun eigen borden met inspiratie en ideeën te maken. Hoe het werkt? Wij geven je tips en tricks.

Pinterest is een online platform waar je afbeeldingen over verschillende onderwerpen kunt zoeken en deze op je eigen online borden kunt verzamelen. Net als bij Twitter of Facebook kun je andere mensen volgen, hun foto’s bekijken en daar reacties achterlaten. Het voordeel van Pinterest: je kunt ook volslagen vreemden volgen en nog veel meer inspirerende foto’s ontdekken.

Beginnen

Aan de slag gaan met Pinterest is heel eenvoudig. Maak een profiel aan op basis van je e-mailadres of registreer je rechtstreeks via je Facebook-account. Klik op het plusteken om een ​​nieuw bord te maken. Natuurlijk kun je alle ideeën op één prikbord pinnen, maar nog beter is het om voor elk deelonderwerp zoals trouwjurk, bruidsboeket of tafeldecoratie een apart bord te maken.

Pinnen

Als je eenmaal een bord hebt gemaakt, kun je aan de slag. De Google Chrome-browser is het meest geschikt voor Pinterest omdat je daar een speciale “Pin-it-knop” kunt installeren. Als je nu mooie foto’s op een website ziet, kun je deze met de knop direct naar Pinterest overzetten en op je prikbord bewaren. Dit is bijvoorbeeld een handige functie voor onze websites www.bruidenbruidegom.nl en www.bruidenbruidegom.be.

Repin

Ook binnen Pinterest kun je prachtige foto’s bekijken en gebruiken voor je eigen prikbord. Typ een zoekterm in de zoekbalk. Dit geeft je een overzicht van alle prikborden en afbeeldingen die deze zoekterm bevatten. Tip: Zoek op Engelse termen om het beste zoekresultaat te krijgen!

Fotogalerij

Je kunt de foto’s ook pinnen uit onze inspirerende fotogalerij. Maak bijvoorbeeld een grote verscheidenheid aan albums van jouw favoriete bruidskapsels, trouwjurken, verlovingsringen of trouwringen. Zo heb je een mooi overzicht van alle ideeën voor jouw droomhuwelijk.

Tips

  • Bruid & Bruidegom is natuurlijk ook te vinden op Pinterest! Kijk eens bij onze borden.
  • Wil je (nog) niet dat iedereen jouw inspiraties kan zien? Geen probleem: je kunt ook een geheim bord maken en dit later publiceren. LET OP: Een eenmaal gepubliceerd bord kan niet opnieuw geheim worden gemaakt.
  • 70% van de Pinterest-gebruikers is vrouw, maar ook mannen zijn welkom! Nodig je toekomstige echtgenoot uit om samen ideeën te verzamelen voor de droomhuwelijk. Je kunt ook samenwerken op een prikbord.
  • Altijd en overal toegang tot Pinterest! Download de gratis app voor Android- en iOS-apparaten zodat je je favorieten kunt laten zien bij bijvoorbeeld het kopen van een trouwjurk.

Volg ons op Instagram en Facebook en je wordt elke dag voorzien van veel trouwinspiratie.