Wie overhandigt het bruidsboeket aan de bruid en op welk moment? 

De dag waar jullie zo lang naar hebben uitgekeken is hier! Je bent gekleed in je prachtige bruidsjurk en het bruidsboeket staat klaar op de locatie. Maar wie overhandigt jou nu dat boeket en op welk tijdstip? Na dit artikel te hebben doorlopen, ben je volledig op de hoogte!

Wie overhandigt het bruidsboeket aan de bruid en op welk moment?
Foto: Pexels, Fernanda Pereira

Wie overhandigt het bruidsboeket aan de bruid?

Dit is zo’n vraag waar niet één standaard antwoord op is. Wie het bruidsboeket aan de bruid overhandigt, varieert per trouwerij. Iedereen moet doen waar die zich het prettigst bij voelt. Soms is het de bruidegom die het boeket geeft, en in andere situaties kan het een bruidsmeisje of een dierbaar familielid zijn. Zorg er in elk geval voor dat dit van tevoren goed afgesproken is, zodat alle gasten hun rol kennen op de trouwdag.

De overhandiging van het bruidsboeket heeft geen strikte richtlijnen. Het draait vooral om wat bij jullie en jullie huwelijk past.

Wanneer is het moment om het bruidsboeket te overhandigen?

Gelukkig, een vraag waar we direct antwoord op hebben! Meestal wordt het bruidsboeket net voor de start van de ceremonie aan de bruid overhandigd.

Dit vindt plaats net voordat de bruid haar entree maakt naar het altaar, of op een specifieke tijd gedurende de ceremonie waar het boeket centraal staat. Dit moment moet goed ingepland worden en besproken worden met de trouwambtenaar of de ceremoniemeester. Op deze manier verloopt alles vlekkeloos tijdens jullie bijzondere dag. Bovendien is het handig als de fotograaf en/of videograaf vooraf geïnformeerd is over dit tijdstip, zodat dit moment sowieso vastgelegd wordt.

Wie zorgt er voor het bruidsboeket?

Over het algemeen neemt de bruid de taak op zich om haar bruidsboeket te regelen. De selectie van de perfecte bloemen en de opmaak van het boeket zijn persoonlijke beslissingen. Je kunt hierbij rekening houden met het thema van de bruiloft en kijken wat je zelf mooi vindt.

Wanneer is het beste moment om je bruidsboeket op te halen?

De timing voor het ophalen van je bruidsboeket hangt af van wat jij het fijnst vindt. Je kunt ervoor kiezen om het een dag voor de bruiloft in huis te hebben, het op de huwelijksdag zelf op te halen, of te laten bezorgen door de florist. Als je besluit het boeket zelf op te halen, moet je voorzichtig zijn. Vermijd dat de bloemen worden samengedrukt of beschadigingen oplopen. Een handige tip: leg het boeket op een veilige plek in de auto, zoals op de passagiersstoel of de achterbank, zodat het tijdens de rit niet kapot kan gaan.

Zo blijft je boeket stralen

Voor een bruidsboeket dat er fris uitziet vanaf het moment dat je het in handen krijgt tot aan het jawoord, zijn enkele stappen belangrijk. Begin met het bewaren van het boeket op een plek die koel en niet blootgesteld is aan direct zonlicht, zoals een koele kast of zelfs de koelkast. Houd het boeket ver weg van warmtebronnen. Plaatsen zoals de vensterbank van een zonnig raam zijn zeker af te raden.