Historische weetjes over dé ringen 
Dat een ring symbool staat voor oneindigheid en edelmetalen heel duurzaam zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar weet jij waar het woord ‘diamant’ eigenlijk vandaan komt? Hier vind je de leukste historische feitjes over jullie trouwringen!
1. Het is niet helemaal duidelijk waar de trouwringtraditie vandaan komt. Maar er zijn aanwijzingen dat vrouwen in het oude Egypte van meer dan 4800 jaar geleden al ringen van gras droegen. Omdat gras niet zo lang meegaat, werden er al snel ringen van leer, been en ivoor gemaakt. Later kwamen daar (edel)metalen ringen bij.
2. In de Romeinse tijd werden trouwringen uitgewisseld; Romeinse mannen claimden een vrouw door haar een ring te geven. In 860 AD gebruikten christenen rijkelijk versierde trouwringen. De traditionele, gladde ringen werden pas in de dertiende eeuw populair.
3. De trouwring wordt eigenlijk altijd aan de ringvinger gedragen. Dat komt omdat men vroeger (onterecht) geloofde dat er een ader rechtstreeks van die vinger naar je hart liep: de Vena Amoris.
4. Het woord ‘diamant’ komt uit het Grieks en betekent ‘onverslaanbaar’. Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Het is bijna onmogelijk om een diamant te beschadigen.
5. Het gewicht van edelstenen wordt uitgedrukt in karaat (1 karaat = 0,2 gram). Het karaat heeft zijn oorsprong in een in de oudheid gebruikt standaardgewicht: dat van een zaadje van de johannesbroodboom.
6. Met 3106 karaat (621 gram) is de Cullinan de grootste ruwe diamant ooit gevonden. Diamantslijperij Asscher in Amsterdam haalde 105 geslepen diamanten uit de Cullinan. Hiervan is de Cullinan I, ook wel de Star of Africa genoemd, met 530,20 karaat de grootste.