Een aanschuifring: ja of nee? 

Je trouwring is een bijzonder sieraad: hij staat symbool voor jullie oneindige liefde en je draagt ‘m je leven lang. Maar je verlovingsring is eigenlijk net zo bijzonder. Je geliefde heeft ‘m zorgvuldig uitgezocht en hij herinnert je aan dat prachtige, emotionele aanzoek. Met een aanschuiftrouwring – de naam zegt het al – schuif je je trouwring aan je verlovingsring en draag je beide aan dezelfde vinger. Is dat iets voor jou? Op onze redactie zijn de meningen verdeeld.

Nee
Jitske Kattenberg-Tuk – redactiecoördinator

“Ik heb een prachtige, klassieke verlovingsring. Glad, witgoud en met een briljant bovenop. Ik heb er nooit over nagedacht om mijn verlovingsring na mijn bruiloft niet meer te dragen, ik ben verliefd op dat sieraad! Toen mijn hubby en ik gingen shoppen voor trouwringen, heb ik van alles gepast. Breed, smal, eenvoudig, uitbundig én aanschuifring. Maar ik kon niets vinden wat ik mooi vond om mijn vinger. Uiteindelijk zijn we naar een edelsmid gegaan die onze droomringen met ons heeft ontworpen. Mijn trouwring is een brede witgouden ring, met aan de bovenkant een volledige rij diamanten. Maar de stijl van mijn trouwring is volledig anders dan mijn verlovingsring en daarom vind ik het niet mooi om ze aan één vinger te dragen. Daarbij; nu heb ik aan elke hand een ring met een bijzondere betekenis. Of ik nu links of rechts kijk, ik word aan beide kanten herinnerd aan mijn grote liefde.”

Ja
Maud Klaarenbeek – redactiestagiaire

“Mijn vriend heeft mij nog niet ten huwelijk gevraagd, maar als dat moment ooit komt, weet ik al precies wat ik met mijn trouwring wil. Want waarom zou je je verlovingsring inruilen voor een trouwring als je beide kunt dragen? Een aanschuifring is de ideale oplossing! Ik draag graag sieraden en combineer alles. Wit- met rosé- en geelgoud, diamanten met gekleurde edelstenen en gladde ontwerpen met versierde designs. Hoe gaaf is het als je verschillende kleuren en materialen kunt combineren, zodat je een unieke combinatie om je ringvinger draagt na je huwelijk! Een aanschuifring lijkt mij fantastisch, maar ik heb ook ontwerpen gezien waarbij je een verlovingsring integreert met je trouwring. Dat lijkt me ook heel mooi, maar daar ga ik me in verdiepen zodra ik een verlovingsring om m’n vinger draag. En als ik beide ringen aan een vinger draag, heb ik nog een vinger aan de andere hand vrij voor eventuele andere cadeautjes die hij me in de toekomst wil geven. :)”