10 tips voor de perfecte bruiloftsmanicure 

10 tips voor de perfecte bruiloftsmanicure
Foto: Karolina Grabowska

Hoe krijg je verzorgde handen en nagels voor je trouwdag? We delen onze favoriete schoonheidsgeheimen.

1. Peeling

Een keer per week peelen maakt je handen lekker zacht. Voor ons favoriete recept worden suiker, olie en honing tot een pasta gemengd en vervolgens over de handen gewreven. Daarna afspoelen met lauwwarm water.

2. Ontspanningsbad

Trakteer je handen op een rustgevend bad door warm water te mengen met voedende toevoegingen zoals olie en melk. Deze combinatie is ook ideaal als voetbad.

3. Verzorging van het nagelbed

Als het nagelbed lekker zacht is, kan de dunne huid makkelijk teruggeduwd worden met bijvoorbeeld een houten stokje. Gelieve niet te knippen, want het zal sterker en dikker teruggroeien.

4. Miracle cleaner: olie

Olie verwent je handen. Het pas bewerkte nagelbed is vooral blij met een dun laagje dat je zachtjes masseert.

5. Massage

Het is lekker én heerlijk ontspannend om elkaars handen te masseren.

6. Nachtmasker

Een masker biedt bijzonder intensieve zorg. Het product kan het beste kort voor het slapengaan worden aangebracht. Zachte handschoenen van stof zorgen ervoor dat de crème geen vlekken op het bed maakt en nog beter kan worden opgenomen.

7. Nagels vijlen

Hoe fijner de vijl, hoe zachter de nagelverzorging. Om te voorkomen dat nagels splijten, dien je altijd in dezelfde richting te vijlen en alleen als de nagels droog zijn.

8. Lange nagels

Voedingsmiddelen met natuurlijke biotine, zoals eieren, wilde zalm, wortelen, haver of tomaten, kunnen de nagelgroei versnellen. Als je ook veel water drinkt, kun je de kans op lelijke groeven in de nagel verkleinen.

9. Nagellak

Door de transparante basis en toplaag, gaat de nagellak voor de bruiloft langer mee én krijgt het een prachtige glans.

10. Mooi blijven

Het is belangrijk om je nagels in het dagelijks leven een beetje te ontzien. Dus: niet nagelbijten, de nagels gebruiken als universeel gereedschap en schoonmaken met handschoenen!