De terugkeer van de tiara 

Het is altijd een onmisbaar accessoire geweest voor koninklijke bruiden, maar bij 'gewone' bruiden heeft het de afgelopen jaren concurrentie gekregen van de bloemenkroon. Nu is de fonkelende tiara echter bezig met een ware comeback!

Net als een prinses

Omdat we nu eenmaal niet allemaal prinses kunnen zijn in het dagelijkse leven, is onze trouw eigenlijk de enige kans om ongegeneerd een tiara te dragen. Deze grote dag is hét moment om volledig uit te pakken met je look. En, niet onbelangrijk, de tiara is weer helemaal in. Wil jij die kans niet laten schieten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is het verschil tussen een diadeem, kroon en tiara?

Hoewel ze veel op elkaar lijken, zijn ze toch verschillend. Een diadeem is namelijk een versierde haarband die je gemakkelijk in je trouwkapsel schuift. Een kroon is een meer ceremonieel hoofddeksel dat sinds de oudheid door vorsten gedragen wordt. Ook deze zijn, net als diademen, versierd. Een tiara is een beetje een mix van de twee. Qua uiterlijk lijkt ze wat op een kroon, maar de moderne vorm met zijn halve cirkel doet weer denken aan een diadeem.

De tiara is, in het geval van de koninklijke families, versierd met diamanten, andere edelstenen of parels. Gelukkig hoef jij niet je huis te verkopen voor een tiara, want voor veel bruiden zijn er budgetvriendelijke opties met kristallen en glasparels. Deze zijn overigens net zo mooi!

Voor welke stijl tiara ga je?

Nadat je eindelijk hebt beslist dat je een tiara wil in plaats van een diadeem of bloemenkroon, moet je ook nog kiezen welk type tiara je gaat dragen. Het lijkt misschien wat lastig, maar het belangrijkste is om te kiezen waarin jij je het mooist voelt.

Natuurlijk zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Draag je bijvoorbeeld een trouwjurk die bezaaid is met pareltjes en kristallen, dan is het mooi om een tiara te dragen die beide combineert. Heb je gekozen voor een klassieke of echte prinsessenjurk, dan zijn traditionele tiara’s weer erg mooi. Ga dan gerust voor een hoop stralende kristallen. Is jouw trouwjurk wat strakker en zonder al te veel versieringen, dan kan een tiara met een geometrisch patroon een mooie toevoeging zijn aan jouw look. Verder is het ook niet onbelangrijk om te kijken hoe jouw tiara bij je sluier past, als je die draagt.

Je kunt je natuurlijk ook altijd laten adviseren als je een tiara voor jouw grote dag gaat uitzoeken. In de boetieks komen wekelijks bruiden over de vloer die de hulp van een professional kunnen gebruiken. Het vinden van een goed adres om te shoppen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn; wij hebben al een heleboel boetieks met bruidsaccessoires voor je verzameld.

Wat doe je met je haar?

Een tiara past in principe bij elk kapsel; of je nu kort, lang, stijl of krullend haar hebt. Jouw tiara staat het mooist wanneer je hem zo’n twee centimeter van je haargrens draagt. Verder maakt het echt niet uit of je je haar in een knot, vlecht, staart of los draagt. Ook hier geldt; doe waar jij je het mooist in voelt. Jij moet stralen op deze dag!

Een handige tip is om je haaraccessoires (of dat nu een tiara of iets anders is) mee te nemen als je de afspraak hebt om je proefkapsel uit te testen. Samen met je kapper kun je op zoek naar het beste kapsel voor jou en je tiara.

Voor meer inspiratie kun je natuurlijk altijd nog een kijkje nemen op ons Pinterest board! 🙂