Alles over de huwelijksbedankjes 

Jullie bruiloftsgasten leveren een onmisbare bijdrage aan jullie bruiloft: ze komen van heinde en verre, kleden zich feestelijk én hebben waarschijnlijk een mooi cadeau voor jullie. Dan is het leuk om hen aan het einde van de dag te bedanken met unieke geschenken.

Alles over de huwelijksbedankjes

Bij een huwelijksfeest speelt timing een belangrijke rol

Het organiseren van een bruiloft kan lastig zijn. Terwijl jullie druk zijn met het kiezen van de perfecte locatie, het beste eten en een bijpassende fotograaf, gebeurt het snel dat je sommige dingen vergeet. Alleen: “Het zijn vaak de details die het verschil maken”. Jullie kunnen de keuze voor de bedankjes uitstellen, maar dit is iets dat lang in de herinnering van de gasten zal blijven.

Waar begin je bij huwelijksbedankjes?

Om het ideale bedankje te vinden, moeten jullie kijken naar wat past bij jullie bruiloft. Of jullie keuze nu uitgaat naar een retro uitstraling, een eigentijds stadsfeest of een klassieke plattelandsviering, de bedankjes moeten hierbij passen. Daarna komt personalisatie om de hoek kijken. Voeg bijvoorbeeld een unieke tekst, een afbeelding of jullie trouwdatum toe.

Verschil in bruiloftsgeschenken

Er zijn talloze opties als het gaat om bedankjes voor jullie bruiloft. Jullie kunnen zelfgemaakte jam van vers seizoensfruit geven, of een handgemaakt product bij jullie uit de buurt zoals bijenwas of speciale azijn. Verder kunnen jullie gaan voor een blijvend aandenken, denk aan een sleutelring, een koelkastmagneet of een bladwijzer waarin jullie namen en trouwdatum zijn ingegraveerd.

Alles over de huwelijksbedankjes
Foto: Aurélia Dubois

De verpakking maakt het verschil

Behalve de inhoud, speelt de presentatie van de bedankjes ook een rol. Of je ze nu neerlegt op een luxe gedecoreerde tafel of ze aan het eind van de avond zelf uitdeelt, zorg dat de presentatie past bij jullie gehele bruiloft.

De meest originele trouwbedankjes

Antikaterkit

Na een bruisende nacht vol danspasjes, zullen sommige gasten de daaropvolgende ochtend een beetje hulp wel waarderen. De antikaterkit komt dan als geroepen. Met flesjes water met een uniek label dat de herinnering aan jullie feest fris houdt, gecombineerd met paracetamols, zullen jullie vrienden snel weer fit zijn. Een grappige en handige manier om ‘bedankt’ te uiten.

Alles over de huwelijksbedankjes
Foto: Bedankjes.nl

 

Doosjes lucifers

Zoek je een aandenken dat praktisch en tegelijkertijd betekenisvol is? De doosjes met lucifers met daarop de woorden ‘match made in heaven’ vormen een speelse hint naar jullie unieke verbintenis. Telkens wanneer je gasten een lichtje ontsteken, worden ze even teruggebracht naar jullie stralende liefdesvonk ;).

Muzikale echo

Muziek vormt bijna altijd de achtergrond van onze meest dierbare momenten. Bied je gasten een blijvende herinnering met een sleutelhanger die een Spotify song-code bevat, met nummers van jullie huwelijksdag en andere favoriete nummers. Zo kunnen ze steeds opnieuw de gevoelens en vreugde van jullie speciale dag herbeleven.

Bruisende herinnering

Vier de bruiloft opnieuw en laat de herinnering voortduren met een uniek flesje sprankelende drank. Een klein flesje champagne voorzien van een persoonlijk etiket is een schitterend aandenken waarmee gasten thuis jullie huwelijksdag nog eens kunnen herdenken.

Alles over de huwelijksbedankjes
Foto: Wedding Photography, Unsplash

 

Zoetigheid

Voor degenen die van zoet houden in jullie kring, is een zakje gevuld met jullie meest geliefde zoete lekkernijen een echte verrassing. Het brengt nostalgische momenten terug en voegt een persoonlijke noot toe aan het aandenken. Dit presentje vormt een perfecte toevoeging bij een eventuele sweet table.

Krasbiljet

Liefde is een avontuur waar jullie samen in stappen. Door een kraslot te geven met daarbij geschreven ‘in voor- en tegenspoed’, bieden jullie je gasten de mogelijkheid op een klein extraatje. Een leuke knipoog naar de uitdagingen en vreugden van liefhebben.

Groen aandenken

Een huwelijk is vergelijkbaar met een plantje die je samen laat groeien en ziet ontwikkelen. Schenk je gasten een kleine cactus of wat bloemzaden die ze thuis kunnen zaaien. Dit geschenk staat voor ontwikkeling, aandacht en een liefde die tot bloei komt.

Praktische presentjes

Handige bedankjes vallen in de smaak. Kies bijvoorbeeld voor een kurkentrekker, een notitieblok of onderleggers met een ontwerp dat terugblikt naar jullie trouwdag. Zo’n bruikbaar geschenk zal door je gasten lange tijd bewaard worden.