In eigen land op minimoon! 

In eigen land op minimoon!
FOTO: Wianda Bongen Photography

Voor jullie huwelijksreis hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld te vliegen. Hoe heerlijk is het om na de bruiloft weg te kruipen in een romantische bruidssuite voor een mini-honeymoon in België?

Back to basic

Een minimoon is natuurlijk een bijzondere gelegenheid. Kies voor een overnachtingsplek die daarbij past. Bijvoorbeeld kasteelverblijven, in België zijn er tal van historische kastelen die zijn omgetoverd tot luxueuze hotels. Ook superromantisch: hoog en droog slapen in een boomhut, deze vind je verspreid door heel België. En wist je dat er ook windmolenhotels en woonbotenverblijven bestaan?

Natuurlijk

Slapen op het strand? Dat kan op meerdere plekken in ons land. Van riante villa’s en hotels in de duinen tot schattig strandhuisjes: je valt in slaap met het ruisen van de zee en ontbijt de volgende ochtend lekker op het strand. Of in bed natuurlijk! Ben je meer van weidse wolkenluchten en zingende vogeltjes in het bos? Kies dan voor een vakantiehuisje in een natuurgebied, om even helemaal zen te worden.

// Ontbijt op bed hoort erbij. Roomservice please! En wat dacht je van een ontbijt met left over-bruidstaart? Yum!

// Tradities moet je in ere houden. Of het nu een yurt of boomhut is, til de bruid over de drempel. Zo zetten jullie een symbolische eerste stap in het leven samen.

Cultuur snuiven

Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de schoonheid en het culturele erfgoed van onze steden. Bezoek bijvoorbeeld een museum, kunstgalerij, kasteel, de plaatselijke markt, bijzondere boetiekjes en ga zo maar door. Tip: in veel grote steden worden stadswandelingen aangeboden met diverse thema’s. Denk bijvoorbeeld aan een geschiedenistour, culinaire wandeling of spooktocht. Een unieke en ontspannende manier om een stad te leren kennen.

// Vergeet niet wat sexy lingerie in je koffer te stoppen als verrassing voor je ‘other half’. En voel je niet schuldig als je een paar dagen je hotelkamer niet uitkomt. Daar is de huwelijksreis tenslotte ook voor.

// Geef bij het boeken van de overnachting door dat het om jullie huwelijksreis of -nacht gaat. Vaak doet de accommodatie extra z’n best om er een bijzonder aangenaam verblijf van te maken.

Glamping

’s Ochtends wakker worden van de eerste zonnestralen en fluitende vogeltjes, koffiedrinken met je blote voeten in het gras… klinkt heerlijk, toch? Maar bij kamperen denk je misschien ook meteen aan gemeenschappelijke douches, oncomfortabele luchtbedden en krappe tentjes. No worries: het kan ook heel anders! Glamping staat voor ‘glamourous camping’. Of beter gezegd: het comfort van een hotel gecombineerd met het vrije gevoel van kamperen. Denk: zachte handdoeken, een eigen badkamer en een groot tweepersoonsbed.

Wellness & Spa Retreats

België heeft enkele prachtige wellnessresorts, zoals de Thermen van Spa of de wellnesshotels in de Ardennen, waar jullie kunnen ontspannen en genieten van verwennerij.

// Vergeet niet om te relaxen! De eerste ochtenden – of middagen, avonden of hele dagen – als newlyweds kunnen jullie ook gewoon in bed doorbrengen.

// Waar je ook naartoe gaat; neem in ieder geval een fles champagne mee: op het bruidspaar moet je proosten!