Huwelijksreis: avontuurlijk roadtrippen door Europa 

Huwelijksreis: avontuurlijk roadtrippen door Europa
FOTO: ?ahin salt / Pixabay

In plaats van met je koffers in een taxi te stappen en naar het dichtstbijzijnde vliegveld te rijden kun je ook de volgende dag je eigen auto pakken en op avontuur gaan in Europa. Waar moet je allemaal rekening mee houden? En wat zijn unieke en romantische plekken om te bezoeken?

Op de bonnefooi

Heb je de tijd, dan is het heerlijk om met de auto Europa in te trekken en op de bonnefooi romantische plekjes aan te doen. Onderweg geniet je van de mooiste landschappen. Op die manier ben je vrij om te stoppen waar je wilt voor een kop koffie of een picknick. Overal vind je bed & breakfasts en hotels waar je zonder te reserveren terecht kunt voor de nacht.

Tussen ontbijt en lunch

Stippel vooraf grofweg je route uit en laat je leiden door het weer, een aanbeveling van een vriendin of een tip van internet. Probeer de dagen zo in te plannen dat je in de ochtend naar de volgende bestemming rijdt. Als je na het ontbijt vertrekt, kun je rond lunchtijd 500 alweer kilometer verder zijn! En vergeet zeker niet ook een paar dagen rust in te plannen. Geniet lekker van de omgeving en elkaar.

Romantische spots in Europa

Europa kent vele romantische plekjes, waarvoor je helemaal niet zo ver hoeft te rijden. Op zo’n 750 kilometer afstand ligt aan de Normandische kust in Frankrijk het rotsachtige schiereiland Le-Mont-Saint-Michel, dat alleen te bereiken is als het eb is. Vanaf deze plek rijd je verder Frankrijk in. Houden jullie van wijn? Denk dan aan een wijnexcursie of -proeverij tussen de eindeloze druivenranken. Helemaal leuk is om dit te combineren met een bezoek aan een stad, zoals Saint-Émilion vlakbij Bordeaux. In deze omgeving liggen prachtige nationale parken om de vrijheid en de natuur te ervaren. Hoe romantisch!

Hotspot Denemarken

Wellicht heb je de neiging om vanuit Nederland naar het zuiden te rijden, maar op zo’n 700 kilometer noord-oostwaarts ligt Denemarken, vol natuur en cultuur. Naast de kleurrijke hoofdstad Kopenhagen zijn er tal van andere steden de moeite waard, zoals Odense en Aarhus. Geniet van de ruige kusten met krijtrotsen in Møns Klint of wandel door het gevarieerde landschap van zuidelijk Djursland.

Met de auto op vakantie

Als jullie met de auto reizen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Zeker als pasgetrouwd stel! Je zult bagage mee moeten nemen en misschien wat kampeerspullen als je echt op avontuur wilt. Dan is ruimte dus best belangrijk. Heb je een kleine auto, dan is dit een goed moment om over te stappen naar een gezinsauto, vooral als jullie graag kinderen willen. En als je die nieuwe auto gaat aanschaffen, dan houd je natuurlijk rekening met de kosten. Op de verzekeringspolis zal bijvoorbeeld een extra bestuurder moeten worden opgenomen. En ook aan het regelen van de wegenbelasting, de auto overschrijven en het onderhoud zijn kosten verbonden.

Goed voorbereid

In sommige landen moet je tol worden betalen op bepaalde snelwegen en in andere landen ben je verplicht een autobaanvignet aan te vragen voordat je het land ingaat. Zorg dat je vooraf in kaart brengt wat je samen wilt, wat het kost en wat het vraagt, zodat jullie huwelijksreis een groot succes wordt. Goede reis!