Lang leve de flower wall 

FOTO: Bloemenmeisjes

Volg in de voetsporen van Kim en Kanye of voetballer Eljero Elia en kies voor een fleurig en stijlvol statement op je bruiloft: een flower wall. Een wat? Een bloemenmuur die de perfecte achtergrond vormt voor jullie ceremonie, de fotobooth of de dansvloer.

De flower wall, een muur van bloemen, is een van de hotste decotrends in de trouwwereld van het moment. En terecht, want zo’n flower wall is een echte eyecatcher en perfect voor een bruiloft, vertelt Natalia Korotina van Bloemenmeisjes.com. “Het ziet er op foto’s al prachtig uit. Maar als je er eenmaal voor staat en de bloemen ziet en ruikt, dan ervaar je pas echt hoe gaaf het is.” De flower wall is ideaal als entree voor de trouwlocatie, maar doet het ook prachtig als achtergrond tijdens de ceremonie of de openingsdans.

Alleen voor de sterren?

Zeker niet! Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan een flower wall, maar ze zijn echt niet onbetaalbaar. De prijs wordt bepaald door het formaat van de bloemenmuur, het soort en de hoeveelheid bloemen die je wilt gebruiken. Erg populair zijn de muren met echte bloemen en planten, maar er zijn ook andere leuke alternatieven.

Flower wall-opties
  • Verse bloemen: kies voor bloemen die qua kleur én geur bij elkaar passen.
  • Zijden bloemen: deze kun je huren, maar zijn vaak alleen verkrijgbaar in roze of wit.
  • Greenery: gebruik verschillende soorten bijzondere bladeren voor een mooi groen geheel.
  • Vetplantjes: plantjes in verschillende groen- en paarstinten vormen een stijlvolle achtergrond.
  • Papieren bloemen: perfect voor DIY-enthousiastelingen én te maken in iedere gewenste kleur.
  • Krijtbord: als je heel artistiek bent (of artistieke vrienden hebt) kun je een groot krijtbord nemen en daar in mooie kleuren bloemen op tekenen.
Het formaat

De grootte van de flower wall is afhankelijk van het doel waarvoor jullie hem willen gebruiken. Als ceremonie-achtergrond is een formaat van ongeveer 2,5 bij 2 meter voldoende. Als fotoachtergrond voor de groepsfoto’s, is het verstandig een grotere muur te kiezen.

Bloemenkeuze

Als jullie voor echte bloemen willen gaan, geven rozen en orchideeën meteen een luxe uitstraling, terwijl ook anjers en chrysanten populair zijn. “Eigenlijk zijn alle bloemen wel geschikt”, zegt Natalia. “Ze staan in hun eigen waterbron, dus ze kunnen er wel een paar dagen tegen. Al moet je natuurlijk wel uitkijken waar je de flower wall neerzet. In de volle zon is niet handig.”

Personaliseren

Je kunt een flower wall personaliseren door bijvoorbeeld jullie initialen of namen in houten letters toe te voegen. Ook leuk: hang tussen de bloemen fotolijstjes met jeugdfoto’s en foto’s van jullie samen.

Tip: als je een flower wall doet, doe het dan goed. Geef hem een mooie plek en zorg voor goede verlichting, zodat je er ook ’s avonds van kunt genieten.