Bloemen op de grote dag 

Met hun prachtige kleuren én symboliek maken bloemen jullie grote dag extra feestelijk en stijlvol. En het leuke is: je kunt ze op veel verschillende manieren laten terugkomen in jullie bruiloft. Hier lees je hoe!

Bloemen op de grote dag
FOTO: Sabine Metz

Autodeco

Bloementhema? Of themakleur? Laat deze ook terugkomen in een mooi bloemstuk voor op de motorkap van de trouwauto. Houd er wel rekening mee: rijd rustig of haal het bloemstuk van de auto als jullie een langer stuk rijden.

Seizoen

Maak het jezelf niet te moeilijk en kies bloemen die passen bij het seizoen. Lelietjes-van-dalen in november zijn net zo moeilijk als Asters in mei!

Strooibloemen

Hebben jullie bruidskinderen? Betrek ze bij de dag door ze een mandje met bloemblaadjes te geven waarmee ze mogen strooien. Rozenblaadjes blijven het langste mooi.

Planten

Zijn jullie milieubewust? Neem dan een voorbeeld aan prins William en Kate Middleton. Zij lieten Westminister Abbey aankleden met versierde boompjes die tijdens de receptie hergebruikt werden. Met planten kunnen jullie bovendien leuke accenten zetten. Wat dacht je van palmboompjes bij een Caribisch thema? Of sfeervolle olijfbomen bij een rustieke locatie?

Werpboeket

Je wilt je bruidsboeket eigenlijk bewaren, maar je vindt het ook een leuke traditie om de bloemen naar je single vriendinnen te gooien. Wat doe je? Vraag je bloemist om een apart ‘werpboeketje’ te maken: dit is een kleinere variant van je echte bruidsboeket.

Kerkbloemen

Ook in de kerk kun je bloemdecoraties gebruiken. Bijvoorbeeld aan de zijkanten van de kerkbanken, bij het knielbankje en een groter bloemstuk op het podium bij de preekstoel.

Corsage

Wat is eigenlijk een corsage? Dat is een minibloemstukje dat gedragen wordt door de bruidegom (op zijn linkerrevers) en vaak ook de daggasten van het bruidspaar.

Vintage bloemenidee

Veel rustieke vaasjes in allerlei soorten en maten, lege weckpotten en flessen met wilde bloemen maken jullie dinertafels weddingproof.