Bruidsboeketten in alle vormen en maten 

Bruidsboeketten in alle vormen en maten
FOTO: Sabine Metz

Wil je een druppel, een waterval of kies je toch liever voor rond? Een bruidsboeket kan veel vormen hebben. Om je te helpen kiezen, zetten we alle mogelijkheden op een rijtje.

Rond

Een rond bruidsboeket wordt ook wel een biedermeierboeket genoemd. Het is een traditioneel, bolvormig boeket. De bloemen worden compact gebonden om een halve bol te vormen.

Druppel

Een druppelvormig boeket is in de basis ook rond, met dit verschil dat de onderste helft uitloopt in een lichte spitse punt. Om het boeket steviger te maken, binden veel bloemisten de bloemen op draad.

Waterval

Een watervalboeket doet zijn naam eer aan, want het is een waterval van bloemen. Lange bloemen worden met behulp van draad in een waterval geschikt.

Stafvormig

Dit is een smal boeket van veelal bijzondere bloemen met lange stelen. Het stafboeket wordt liggend op de arm gedragen.

Armslinger of corsage

In plaats van een boeket, kun je ook kiezen voor een armslinger of een polscorsage. Een armslinger is een lang boeket dat om je pols wordt gebonden. Een polscorsage wordt als een armband gedragen. Het voordeel is dat je je handen vrij hebt.

Pomander balboeket

Een bijzondere naam voor een bijzonder boeket: een pomander is een balvormig boeket dat een handvat heeft en als een handtas wordt gedragen.