Wist je dit al? 10 feitjes over jullie trouwringen 

Wist je dit al? 10 feitjes over jullie trouwringen
FOTO:  Jisca Fotografie

Ze zijn hét symbool voor het huwelijk: de trouwringen. Hiermee laat je zien dat jullie bij elkaar horen. En de ringen zijn één van de allerleukste dingen om uit te zoeken voor het huwelijk, na je jurk natuurlijk! Met deze feitjes ga je goed geïnformeerd op trouwringenjacht.

  1. Traditioneel gezien dragen protestantse echtparen de ring aan de rechterhand en kiezen katholieken voor de linkerhand. Maar dat is al lang niet meer zo: tegenwoordig mag je zelf kiezen aan welke hand je de ring schuift.

 

  1. Een juwelier en een edelsmid zijn twee verschillende specialisten. Bij de juwelier vind je een collectie ringen van verschillende merken, die aangepast kunnen worden aan jullie wensen. Je gaat naar een edelsmid als je een eigen ontwerp hebt of ringen wil die speciaal voor jullie ontworpen zijn.

 

  1. Jullie mogen natuurlijk zelf weten of jullie trouwringen precies hetzelfde zijn, een setje vormen of compleet anders zijn. Maar door in ieder geval één verbindend element te kiezen, zoals de kleur of afwerking, vormen ze toch een mooi paar.

 

  1. Ook op trouwringgebied zijn er trends. Hou er bij het uitzoeken van jullie ringen echter wel rekening mee dat je ze een leven lang draagt. Zoek dus vooral een paar ringen uit dat jullie écht heel erg mooi vinden en waar je de rest van je leven mee gezien wilt worden.

 

  1. De samenstelling van de legering (vermenging met andere metalen zoals zilver en koper) kan goud, dat van zichzelf geel is, een andere kleur geven. Momenteel zijn rood- en roségoud heel trendy. Deze tint ontstaat door de toevoeging van extra koper. Witgoud wordt gemaakt door de toevoeging van palladium.

 

  1. Ga een half jaar tot vier maanden voor jullie huwelijk op zoek naar jullie trouwringen. Jullie komen er maar op één manier achter wat het moet worden: passen, passen en nog eens passen! Omdat dat vaak wat tijd in beslag neemt, vinden de meeste juweliers het prettig als jullie een afspraak maken. Zo hebben ze alle tijd voor jullie!

 

  1. Je maakt je trouwringen nog persoonlijker met een gravure. De namen en trouwdatum zijn een klassieker, maar wat dacht je van een mooie quote, jullie hartslag of vingerafdrukken?

 

  1. Het is mogelijk om oude gouden sieraden te verwerken in jullie trouwringen. Daarbij heb je twee mogelijkheden: je laat het goud omsmelten en er iets volledig nieuws van maken, of je laat (een deel van) het oude sieraad op herkenbare wijze in de ringen verwerken. Een ervaren edelsmid kan jullie hierbij helpen.

 

  1. Je wilt natuurlijk dat de ring soepel omschuift op het moment suprême. Smeer daarom voor de ceremonie je handen in met handcrème. Zo’n korte handmassage werkt ook nog eens heel ontspannend.

 

  1. Houd jullie ringen mooi door ze regelmatig schoon te maken met een zachte tandenborstel, warm water en afwasmiddel. Daarnaast is het aan te raden om ze iedere paar jaar na te laten kijken bij de juwelier, vooral als je een diamant in je trouwring hebt.