Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia Brand story

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

Hoe is het om als Head of Design bij een van de grootste bruidsmodefabrikanten te werken? Wij vragen Martine Harris alles over haar werk, passie én de nieuwe collecties. Nieuwsgierig? Lees nu verder.

1. Wie ben je en wat zijn je verantwoordelijkheden bij Essense of Australia?

“Ik ben Martine Harris, hoofdontwerper en hoofd van de creatieve afdeling van het internationale bruidsontwerphuis Essense of Australia. We ontwerpen bruidsjurken onder de labels Essense of AustraliaStella YorkAll Who WanderMartina Liana en Martina Liana Luxe, evenals onder ons bruidsmeisjeslabel Sorella Vita. Ik ben een trotse werkende moeder en vind het heerlijk om overal om me heen inspiratie op te doen. Ik geniet ook van een goede kop thee (of een glas wijn) en breng veel tijd door met mijn gezin. Mijn liefde voor mode en creativiteit leidde me naar deze baan en de bruiloftsindustrie. Op dat moment ben ik gaan werken in een bruidsmodezaak waar ik al snel verliefd werd op alles wat met trouwjurken en design te maken had. Voor mij was het ongelooflijk om te zien hoe Essense of Australia zich ontwikkelde van een klein bruidsmodemerk tot een internationaal bedrijf en dit mee vorm te geven. We zijn nu vertegenwoordigd bij bijna 1.500 retailers wereldwijd.”

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

2. Wat vind je leuk aan je werk?

“Het is een grote eer om deel uit te maken van de mooiste dag in het leven van een bruid. De bruiden geven me veel inspiratie. Het is ook erg leuk om te zien hoe onze klanten verliefd worden op de jurken en hun grote dag willen vieren in deze trouwjurk. Ik denk graag aan de trouwfoto’s die later generaties lang aan de muur van het bruidspaar en hun families zullen hangen. Deze foto’s laten altijd de trouwjurk zien als een tijdloze uitdrukking van hun liefde. We begeleiden het koppel ook een leven lang. Dat roept veel emoties bij mij op.”

Martina Liana 1250

3. Waar haal je je inspiratie vandaan en hoe combineer je deze met design innovaties?

“We laten ons inspireren door ‘s werelds beste runways en, natuurlijk, onze klanten. Moderne bruiden zoeken naar ontwerpen die hun unieke verhalen en persoonlijkheden uitdrukken. Zij zijn voor ons de motor van onze passie en innovatie. We bieden ze niet alleen ongelooflijke ontwerpen, maar ook uitzonderlijke kwaliteit, pasvorm en comfort. Niets staat een unieke, onvergetelijke ervaring in de weg.”

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

(v.l.n.r Essence of Australia D3080, Stella York 7118)

4. Welke jurk uit de nieuwe collectie is jouw favoriet en waarom?

“Het kiezen van een favoriete jurk is als het kiezen van een favoriet kind! Ik hou van ze allemaal! We creëren zoveel unieke stijlen dat alle bruiden hun favorieten zullen vinden, of ze nu op zoek zijn naar een adembenemende blikvanger, sexy cut-outs of een stijlvolle trouwjurk. Zodra een jurk de persoonlijke stijl van de bruid weerspiegelt, wordt het een favoriet voor mij.”

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

(v.l.n.r All Who Wander Raine, Martina Liana 1244)

5. Wat onderscheidt de nieuwe collectie?

“Deze collectie omvat de schoonheid van elke bruid en haar verhaal. De bruiden moeten eruit zien – en voelen – zoals ze altijd hebben gedroomd. Bovendien kenmerken onze jurken zich door hun onberispelijke kwaliteit, pasvorm en comfort. Elke bruid heeft ruime keuze, van eenvoudig tot extravagant, van kant tot ornamenten of bloemmotieven, alles is inbegrepen. Onze nieuwe collectie is inspirerend mooi.”

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

(v.l.n.r Stella York 7083, Essence of Australia D3066)

6. Welk materiaal heeft jouw voorkeur voor een trouwjurk en waarom?

“De beste stoffen om te gebruiken bij het ontwerpen van een trouwjurk zijn de stoffen die consistent zijn met het algemene ontwerp en de details van de jurk, zonder in te boeten aan comfort en pasvorm. Het is net als een huwelijk – de beste stof is degene die het beste in het ontwerp naar voren brengt en vice versa!”

Stella York 7100

7. Heb je een geheime tip voor bruiden die op zoek zijn naar hun droomjurk?

“Neem de tijd om stijlen te ontdekken. Onthoud wat je inspireert en sla foto’s op die bij je ideeën passen. In een bruidsmodezaak staan stylisten voor je klaar met advies en actie. En last but not least: vertrouw op jezelf! “

Zeven vragen aan ontwerper Martine Harris van Essense of Australia

(v.l.n.r  Stella York 711, Essence of Australia D3004)

Nieuwsgierig? Ontdek de verschillende labels van Essence of Australia en wordt verliefd op jouw droomjurk!