Klassieke bruidskapsels met een moderne twist 

Klassieke bruidskapsels met een moderne twist
FOTO: Doreen Kühr

Iedere bruid gaat op zoek naar de perfecte haarstijl voor haar grote dag. Om je te helpen kiezen hebben we drie moderne interpretaties van klassieke bruidskapsels verzameld. Welke is jouw favoriet?

Messy bun

Perfect onvolmaakt: de messy bun geeft iedere look een speels accent. Het is de kunst om te doen alsof de knot nonchalant is opgestoken zonder erop te letten of alles wel netjes zit. In feite zit iedere lok precies op de juiste plek; een soort geplande chaos zeg maar. Een messy bun bij een glamoureuze jurk zorgt voor een coole interpretatie van een bekende klassieker.

Vlechtwerk

Erg populair is de mooie visgraatvlecht en ook ingevlochten kapsels zijn trendy. Als je wilt, kun je verschillende vlechttechnieken combineren. Dat zorgt voor extra mooie structuur en volume. Voor een wat speelser resultaat trek je de gevlochten strengen iets los met je vingers.

Chignon

Deze lage knot met de chique naam is een klassieker onder de bruidskapsels en past eigenlijk bij iedere bruidslook. Alleen als je bruidsjurk een hoge kraag of een strik in de nek heeft, is de chignon geen handige keuze. Geef je chignon een moderne twist door hem gedraaid op te steken en met een mooi haaraccessoire.

Bruidskapsels met sluier

De sluier is hét accessoire voor de bruid en gelukkig kun je deze met de meeste bruidskapsels combineren. Bij veel kapsels wordt de sluierkam bovenlangs in het haar gestoken. De uitzondering zijn kapsels met een hoge knot waarbij de kam onderlangs in het haar wordt bevestigd. Neem je sluier mee naar je kapper, zodat jullie kunnen bekijken wat de beste plek is.