Gepolijste bruidskapsels – hoe perfecter, hoe beter 

Gepolijste bruidskapsels – hoe perfecter, hoe beter
Foto: Sabine Metz

Move over beachlook kapsels, met ingang van het komende bruidsseizoen gaan we voor een gepolijst kapsel. Nonchalante kapsels worden ingeruild voor mooi geföhnd en glad geborsteld haar, verzorgd tot in de puntjes. Geen plukje scheef, maar supergepolijst haar!

Goede verzorging

Mooi glad en glanzend haar begint bij een goede shampoo en conditioner. Merken zoals Moroccanoil en Kevin Murphy hebben een speciale lijn voor gepolijst haar.

Voorkom pluis

Heb je van nature snel last van pluizig haar? Gebruik dan na het wassen een anti-frizz serum. Deze serums zijn speciaal ontwikkeld om pluizig haar te remmen en geeft je haar gelijk een mooie glans. Dit serum is ook een goede bescherming voor de hoge temperaturen van styling-tools.

Föhnen maar

Tijd om je haar te gaan föhnen. Gebruik een paddle brush tijdens het föhnen van je haar. Deze grote, rechthoekige borstel is ideaal om het haar glad en steil te maken.

Steil haar

Als je je haar helemaal goed droog hebt geföhnd, komt de stijltang aan bod. Als het goed is, is je haar al redelijk steil na het föhnen maar voor een langdurig resultaat is het stijlen van het haar met een stijltang noodzakelijk. Verdeel je haar in lagen, begin aan de onderkant en werk zo je weg naar boven.

Los of vast?

Tadaa! Daar is je gepolijste, steile haar. Als je je haar los wilt dragen, draag het dan glad achter je oren gekamd. Spuit wat haarlak op je borstel en kam het op deze manier in lange slagen achter je oor.

Gladde staart

Om een gladde staart te maken is een goede borstel van groot belang. Neem een borstel met minimaal vijftig procent echt haar, zoals de borstels van Mason Pearson. Met een paar slagen zit je haar in een prachtige gladde staart.

Finishing touch

Als finishing touch gebruik je een glansspray. Nu is je kapsel zo glad als satijn!

Meer over de mooiste kapsels? Klik hier