Een bruiloft om van te zweven voor Darianne en Michiel 

Trouwplannen maken is niet makkelijker, zeker niet wanneer een virus roet in het eten gooit. Toch beleefden Darianne en Michiel hun grote dag - deel één - op een prachtige manier. “Onze hond Sun was de enige getuige van onze openingsdans in de living.”

Een bruiloft om van te zweven voor Darianne en Michiel
Foto: Sissel Steyaert

Bruiloft delen met elkaar

Michiel vroeg Darianne ten huwelijk op een idyllische plek in de Roemeense bergen, tijdens hun twee maanden durende fietsreis door Oost-Europa. Hoewel ze droomden van een groot feest met familie en vrienden, was de realiteit anders. Michiel zijn vader was nog maar net hersteld van COVID-19 en zijn Argentijnse gastfamilie kon door het internationale reisverbod niet naar de bruiloft komen. “Toch besloten we eind augustus om te trouwen voor de wet, want dat moment beleven en delen met elkaar was nog steeds het allerbelangrijkste”, aldus het koppel.

Meer real life weddings?: lees hier meer real life weddings

Een bruiloft om van te zweven voor Darianne en Michiel
Foto: Sissel Steyaert

Kleine huwelijks bubbel

Op een zonnige zomerdag in augustus was het dan eindelijk zover. “Ik had maar een half uurtje nodig om me klaar te maken”, lacht Michiel. “Darianne, die bij haar zussen was blijven slapen, had een goedgevuld schema dat bestond uit douchen, brunchen, haar opsteken, make-up laten doen en  kleren aantrekken. “Het was heel hartverwarmend om onze nabije familie en enkele vrienden bij ons te hebben tijdens onze burgerlijke trouw”, vertelt Darianne. “Na de ceremonie wandelden we met onze kleine bubbel door Gent richting Patershol waar we een supertof restaurant hadden gereserveerd. Heritage voldeed aan al onze verwachtingen en zorgde voor een heel gezellige en culinaire middag. Hoewel we besloten hadden om geen speech voor te bereiden, verraste ik Michiel op restaurant toch met enkele ontroerende woorden.”

Een bruiloft om van te zweven voor Darianne en Michiel
Foto: Sissel Steyaert

Bruids getuige Sun

Vervolgens pikte het koppel thuis hun hond Sun op voor een originele fotoshoot in de Verbeke Foundation met fotografe Sissel. “Hij was trouwens de enige die getuige van onze openingsdans”, lacht Michiel. “Die deden we later die dag in onze eigen living.” Nadien genoot het koppel met volle teugen van hun huwelijksreis in Frankrijk. “Het plan was om een reis door Cuba te maken, maar dat zal voor een andere keer zijn. We hebben nog veel te goed, maar nu eerst onze verbouwing afwerken”, aldus Darianne.

Trouwplan X

Hoewel het voor het koppel niet makkelijk was om van plan A naar plan B naar plan X over te gaan, denken ze met veel plezier terug aan hun trouwdag. “Zowel de dagen voor als na de bruiloft lieten ons zweven”, vertellen ze. “De verliefdheid bracht ons nog meer samen.”