Caroline en Matthieus trouwdag vol verrassingen 

Caroline en Matthieu waren amper twee jaar samen toen ze besloten om te trouwen. Hun feest was een schot in de roos. Een intieme, kerkelijke viering met een koor en dansfeest én een openingsdans die niemand verwacht had.

Caroline en Matthieus trouwdag vol verrassingen
Foto: Yves Schepers Photography

Praktisch en gezellig

“Omdat het niet mogelijk was om zowel voor de wet als voor de kerk op eenzelfde dag te trouwen, splitsten we de feestelijkheden op. Op vrijdag trouwden we voor de wet, op zaterdag voor de kerk. Ook de receptie en het feest vonden op zaterdag plaats. Zowel donderdag- als vrijdagnacht sliepen Matthieu en ik samen, dat was praktisch én gezellig. (lacht) Op vrijdag maakten we ons samen klaar, op zaterdagochtend vertrok ik naar Kasteel Terblock, onze feestlocatie, om me klaar te maken in het gezelschap van mijn mama. Zodra onze wegen scheidden, voelden Matthieu en ik de spanning opkomen. Toen we elkaar weer mochten zien, was de stress gelukkig gaan liggen en genoten we met volle teugen!”

Ook trouwen voor de kerk?: trouwen in een kerk

Kerkelijke viering met koor

“Matthieu en ik kozen er bewust voor om voor de kerk te trouwen. Ik reed er samen met mijn papa naartoe, Matthieu en onze gasten werden gevoerd in een oude Engelse bus. De Sint-Clement Kerk in Watermael-Bosvoorde is geen grote kerk, dus iedereen zat dicht bij elkaar, wat voor een intieme sfeer zorgde. We voelden de aanwezigheid van onze naasten. De viering was intens en persoonlijk. Toen Matthieu en ik ons jawoord gaven, werd er niet gezegd: ‘U mag de bruid nu kussen’, zoals je in de film hoort. (lacht) We waren zo overdonderd door het moment dat we elkaars handen bleven vasthouden en naar elkaar bleven kijken. Uiteindelijk hebben we wel gekust. Het koor dat we geregeld hadden tilde onze huwelijksviering naar een hoger niveau.”

Caroline en Matthieus trouwdag vol verrassingen
Foto: Yves Schepers Photography

Handgemaakte sleep

“Ik herinner me dat ik tijdens de receptie vooral ‘hallo’ en ‘bedankt’ heb gezegd tegen ontzettend veel mensen. We hadden best wel wat genodigden en je wilt natuurlijk met iedereen praten, maar voor lange gesprekken heb je op zo’n dag gewoonweg geen tijd. Het cliché dat je trouwdag voorbijvliegt kunnen we alleen maar bevestigen. We kregen heel wat complimenten over de viering en over onze outfits. Er waren heel wat fans van mijn sleep, die is gemaakt door mijn moeder en grootmoeder. Terwijl de gasten genoten van de receptie, maakten we met onze fotograaf nog enkele foto’s.”

Caroline en Matthieus trouwdag vol verrassingen
Foto: Yves Schepers Photography

Verrassingsdans

“Aan tafel werden we verrast met het ene overheerlijke gerecht na het andere. Ook de service was super. We genoten ervan om even tot rust te komen en wat energie bij te tanken voor het dansfeest dat zou volgen. Dat was nodig! Na het diner ging ik nog snel voor een andere outfit. Onze openingsdans was een ingestudeerde dans waarmee we alle gasten verrasten. Niemand had verwacht dat Matthieu dit in zich had. (lacht) Daarna barstte het feest meteen los. Ondanks het gemengde publiek – mensen uit Wallonië en Vlaanderen – wist de dj een geweldige playlist samen te stellen waarop iedereen zich kon uitleven. Het was geweldig om nieuwe vriendschappen te zien ontstaan tussen mensen die elkaar nog niet kenden.”

Caroline en Matthieus trouwdag vol verrassingen
Foto: Yves Schepers Photography