Liever geen kinderen op je bruiloft? 

Liever geen kinderen op je bruiloft?

Je vriendinnen of broers en zussen hebben al kleine kids, maar jij moet er niet aan denken dat die de hele dag rondlopen op je bruiloft. Hoe laat je op een leuke manier weten dat je liever geen kinderen op jouw grote dag wilt? Een aantal creatieve tips!

Op de kaart

Dit is een voor de hand liggende optie. Schrijf alleen de namen op de envelop van de mensen waarvan je wilt dat ze komen. Dus bijvoorbeeld geen Fam. Jansen, waarmee je dus eigenlijk de hele familie uitnodigt, maar alleen Jaap en Janet Jansen. Deze optie is niet helemaal waterdicht, er kunnen mensen zijn die de hint niet snappen.

De subtiele hint

Wil jij er niet al te veel de focus opleggen maar moet het wel duidelijk genoeg zijn? Zet bijvoorbeeld de vermelding van 16+ in de kaart. Mensen snappen meteen wat de bedoeling is, en je hebt er geen woorden aan vuil hoeven maken ;-).

Het grappige tekstje

Staan jij en je aanstaande bij je gasten bekend als echte lolbroeken? Dan is een grappig tekstje of leuk rijmpje een leuke manier om duidelijk te maken dat je geen kinderen op de bruiloft wilt. Je gasten zullen er om kunnen lachen en snappen de hint meteen. Wat dacht je van deze:

“Children unattended will be sold to the circus.”

“Unattended children will be given a Redbull and a puppy.”

“Wij hebben geen K3, clown of ballenbak,
graag de kids bij de oppas voor ieders gemak.”

“Om uitgebreid met iedereen te kunnen praten,
vragen wij jullie de kinderen thuis te laten.”

Het duidelijke bericht

Wil je er niet omheen draaien en zeggen waar het op staat? Dan zijn deze tekstjes perfect voor jou:

“Kinderloos gaan wij door het leven, en zo willen wij ook onze bruiloft beleven.”

“Om het voor iedereen leuk te houden, vragen wij u/je/jullie voor de kinderen een oppas te regelen.”

De ceremoniemeesterhulplijn

Als je het niet in de kaart wilt schrijven kun je er, als je een ceremoniemeester hebt, ook voor kiezen om hem/haar een mail te laten versturen naar de gasten. Die kan gebruikmaken van tekstjes als hierboven, maar ook een eigen, persoonlijke tekst schrijven waarin hij/zij namens jullie duidelijk maakt waarom jullie liever geen kinderen op jullie bruiloft willen.

De persoonlijke mededeling

Misschien ben je bang dat je opmerking verkeerd wordt opgevat als je het in de kaart schrijft. Dan is er altijd nog een mogelijkheid om het persoonlijk aan je gasten te vertellen. Misschien kun je de hint tijdens een avondje uit al een paar keer laten vallen, zodat het niet helemaal als een verrassing komt.