9 tips voor een kindvriendelijke bruiloft 

9 tips voor een kindvriendelijke bruiloft
FOTO: Sabine Metz

Lachende gezichtjes die jullie opwachten na de ceremonie en ondeugende handjes die stiekem de taart willen aanraken… Kinderen kunnen jullie bruiloft nog leuker maken! Met deze tips hebben jullie gegarandeerd plezier met de minigastjes.

1. Helemaal in stijl!

Op jullie feestelijke dag willen de kleinste gasten natuurlijk ook een prachtige outfit aan. Het is natuurlijk extra leuk als deze matchen met jullie kleding. Tip: ga samen shoppen voor de kleding: dit zorgt voor leuke voorpret.

2. Lekker buiten!

Een zomerse buitenbruiloft biedt genoeg ruimte voor de kinderen om lekker hun gang te gaan. Zo hoeven ze niet de hele tijd keurig op een stoeltje te zitten.

3. Goodiebag

Geef de kinderen bij binnenkomst een goodiebag met kleurpotloden, kleurplaten, een wegwerpcamera en wat snoepjes. Zo kunnen ze wanneer ze willen lekker gaan kleuren of foto’s maken. Tip: zet hun naam op het tasje, zo voelen ze zich speciaal.

4. Oppas

Als jullie veel kinderen uitnodigen, is het slim om een speciale weddingnanny in te schakelen die op de kleintjes past. Vraag dit liever niet aan een gast, want die wil vast liever onbezorgd genieten van jullie dag.

5. Kinderdraaiboek

Eva Kalmeijer is oprichtster van La NouNou Wedding & Event Nanny met meer dan vijf jaar ervaring als weddingnanny. Ze heeft veel tips om kinderen bezig te houden op een bruiloft. “Stuur de kinderen vooraf een speciale uitnodiging met daarop hun programma. Wij maken in overleg met het bruidspaar ook altijd een kinderdraaiboek, zodat we de dag voor ons zien door de ogen van een kind.”

6. Op één plek

Voor kinderen is het heel fijn als zowel de ceremonie, het diner en het feest op één locatie plaatsvinden. Eva: “Zo leren ze de omgeving kennen en durven ze lekker zichzelf te zijn. Het geeft ook de ouders een stukje rust: ze hoeven niet steeds de spullen en de kinderen van de ene naar de andere plaats te verhuizen.”

7. Hamerslag

Je kunt je bruidsmeisjes of -jonkertjes laten tekenen als nepgetuigen, zo voelen ze zich heel belangrijk. Ook een leuk idee: laat de kleintjes met een hamerslag jullie huwelijk officieel bezegelen. Zo geven ze dé klap op jullie bruiloft!

8. De bruiloftsbioscoop

Als jullie trouwlocatie een apart zaaltje heeft, is dit leuk om in te richten als bruiloftsbioscoop. Met een popcornmachine zorg je helemaal voor een super theaterervaring!

9. Binnen en buiten

Zorg voor afwisseling in het speelmateriaal en de activiteiten waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Eva: “Niet ieder kind houdt van knutselen. Richt daarom ook hoeken in met bouwmateriaal, poppen, een leeshoekje et cetera. Zo kunnen de kinderen wisselen van activiteiten.” Zorg ook voor een slecht weer alternatief. “Als het regent, is het leuk voor de kinderen om binnen wat te doen te hebben.”