De mooiste trouwjurken met lange mouwen 

Het seizoen van prachtige winterbruiloften is weer aangebroken! Dit seizoen is dé gelegenheid voor een trouwjurk met lange mouwen. Want: het is anders best wel fris. Wij selecteerden onze favoriete jurken voor jouw winterbruiloft.

Klassiek

Niet te veel poespas, gewoon een elegante witte jurk met klassieke simpele mouwen. Laat je niet voor de gek houden door het woord ‘klassiek’, want klassiek is alles behalve saai. Deze prachtige bruidsjurk heb je in echte prinsessen varianten of wat meer nauwsluitend. Hier en daar vind je ze met speelse elementen zoals kant en tule. De klassieke jurk met mouw is altijd elegant en tijdloos. Hierdoor hoef je jezelf niet echt af te vragen waar je zo’n trouwjurk kunt kopen, een klassieker als deze zal je vrijwel overal tegenkomen.

Statement mouwen

Groot, groter, grootst! Jij wil maar één ding op jouw bruiloft, en dat is opvallen. En eerlijk, waarom ook niet! Stel jezelf altijd de vraag “welke trouwjurk past bij mij?” maar kijk daarnaast ook eens naar looks die misschien niet zo voor de hand liggen, zoals een trouwjurk met statement mouwen. Volg je eigen gevoel en ga voor een paar mouwen waar jij je comfortabel in voelt.

Mouwen van kant

Hoewel we de ‘klassieke’ jurk al gehad hebben, is en blijft kant ook wel een echte klassieker onder de bruidsjurken. Met kanten mouwen kun je al kanten (haha) op. Zo kun je gaan voor een wat meer romantische trouwjurk of juist voor een complete bohemian-look gaan. Wanneer je trouwjurken gaat passen, kun je jurken met verschillende kanten mouwen kiezen om te proberen. Zo is de ene mouw wat strakker en de ander wat losser, heeft de een dichter kant en is de ander wat meer open. Voor ieder wat wils.

Mouwen met tattoo lace / illusie kant

Naast de gewone kanten mouw, zijn er ook mouwen met illusie kant, ook wel tattoo lace genoemd. Het idee hiervan is dat door het gebruik van een doorzichtige stof, het lijkt of alle kant op jouw lichaam getatoeëerd staat. Vaak geeft tattoo lace een wat romantische of sexy look aan jouw jurk.

Doorzichtige mouwen

Ik zie ik zie wat jij niet ziet… Dol op mouwen maar geen fan van kant of dikke stof? Dan is de doorzichtige mouw iets voor jou! Deze mouw geeft een speels effect aan jouw trouwjurk en zorgt er toch voor dat je net wat extra bedekt bent. Ook bij een doorzichtige mouw kun je het net zo opvallend maken als je zelf wil. Zo kun je gaan voor parels als versiering, opvallende manchetten of pofmouwen.

Afneembare mouwen

Losse afneembare mouwen worden steeds meer een ding. In een handomdraai kun je jouw jurk namelijk weer een compleet andere look geven. Draag de mouwen tijdens de ceremonie en doe ze bijvoorbeeld voor de receptie of het feest af. En BAM, een nieuwe look. Ook kun je ervoor kiezen om twee verschillende stijlen mouwen bij je jurk te dragen. De opties lijken in ieder geval eindeloos en zijn de perfecte manier om van look te switchen.