4 tips voor een ontspannen trouw met kinderen 

Kinderen van dezelfde leeftijd zoeken vaak elkaars gezelschap op en vermaken zich samen. Het kan gebeuren dat kleine kinderen wat verlegen worden als er veel oudere kinderen zijn, en dan houden ze zich graag wat op de achtergrond, dicht bij hun ouders. Merk je dat er op jouw bruiloft niet veel kinderen van dezelfde leeftijd zijn? Dan kunnen deze tips handig zijn.

4 tips voor een ontspannen trouw met kinderen
FOTO: Heylovelyphotography

Maak een VIP-room

Het concept van de VIP-room is dat kinderen zich gewaardeerd en speciaal voelen. Een ruimte die exclusief voor hen is gereserveerd, benadrukt dat ze een belangrijk deel van de trouw uitmaken. In deze kamer kunnen ze zichzelf zijn, spelen en even tot rust komen te midden van de drukte.

Zorg voor comfortabele zitzakken, kleurrijke decoraties en een breed scala aan speelgoed en activiteiten. Denk aan kleurboeken, puzzels en eventueel een hoekje met kinderfilms. Je kunt ook thematische hoekjes maken, zoals een verkleedhoekje of een knutseltafel.

Een groot pluspunt van de VIP-room is dat het de ouders wat ontlast. Ze weten dat hun kinderen veilig en bezig zijn, waardoor ze zelf meer kunnen ontspannen en volop kunnen genieten van het feest. Het biedt hen ook de gelegenheid om bij te praten met familie en vrienden, te dansen of gewoonweg te genieten van het moment.

Goodiebag voor de kids

Hebben jullie geen extra kamers beschikbaar? Geen probleem! Geef de kinderen aan het begin van de bruiloft een goodiebag met items waar ze de hele dag mee kunnen spelen. Een goodiebag is een klein zakje gevuld met verrassingen, speelgoedjes en snacks. Ze zijn niet alleen plezant om te krijgen, maar zorgen er ook voor dat de kinderen zich kunnen bezighouden tijdens momenten waarop ze anders misschien wat verveeld zouden zijn.

Wat er in de goodiebag zit, kan variëren afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en het thema van de bruiloft. Populaire items zijn bijvoorbeeld kleurboeken met kleurpotloden, puzzels, bellenblaas, stickers en kleine speeltjes. Vergeet ook niet iets lekkers, zoals een zakje snoep of een gezonde snack. Niet alleen de kinderen zullen blij zijn met de goodiebag. Ook de ouders zullen het appreciëren dat hun kinderen zich vermaken en dat ze even een moment voor henzelf hebben. Zo kunnen zij ook ten volle genieten van jullie bijzondere dag.

Geef de goodiebag een persoonlijke touch door bijvoorbeeld een bedankkaartje toe te voegen met jullie namen en trouwdatum, of een lief berichtje voor de kleine gasten. Je kunt de zakjes ook aanpassen aan de stijl of kleuren van jullie bruiloft om ze nog specialer te maken.

4 tips voor een ontspannen trouw met kinderen
Foto: Unsplash, Asdrubal luna

Geniet!

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar dé sleutel tot een geslaagde en onvergetelijke bruiloft is gewoon genieten. Natuurlijk brengen kinderen soms uitdagingen met zich mee, maar laat dit niet de vreugde en het plezier van jullie speciale dag verstoren. Want laten we eerlijk zijn: kinderen zijn spontaan en onvoorspelbaar. Dat betekent dat ze misschien iets omgooien, een modderplas interessant vinden of hardop lachen tijdens een plechtig moment. Maar is dat niet juist de charme? Die spontane momenten kunnen net zorgen voor de mooiste en meest kostbare herinneringen.

Probeer de drang naar perfectie los te laten. Een bruiloft met kinderen zal nooit vlekkeloos verlopen, en dat hoeft ook niet. Het draait om liefde, samenzijn en de prachtige momenten die jullie delen met jullie dierbaren. Wanneer jullie jezelf toestaan om te ontspannen en de kleine dingen los te laten, geven jullie ruimte aan echte, ongefilterde vreugde. Kinderen zijn als sponzen en voelen snel de sfeer aan. Als jullie kalm zijn en genieten, zullen de kinderen dat oppikken en ook ontspannen en genieten. Aan de andere kant, als jullie gestrest zijn, zullen kinderen dat ook voelen en daarop reageren.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat jullie jullie dag omarmen zoals die komt. Als de kinderen plezier hebben, geniet dan van hun gelach. Als ze een dutje nodig hebben, zorg dan voor een rustige plek. Het gaat erom dat jullie, samen met jullie gasten, een fantastische dag hebben die jullie altijd zullen koesteren.

Leestip: Een ontspannen begin van je bruiloft 

Huur een wedding nanny

Een wedding nanny is meer dan zomaar een oppas. Deze professional is speciaal opgeleid om op huwelijken te werken en kan vlot schakelen tussen verschillende situaties. Van het verzorgen van de kleinste details zoals luiers verschonen en voeding geven, tot het organiseren van grotere activiteiten zoals knutselen, schminken en dansen. Denk bijvoorbeeld ook aan het organiseren van een speurtocht in de buurt van jullie trouwlocatie. Zo wordt jullie bruiloft voor de kinderen een echt avontuur!

Als de zon ondergaat en de volwassenen klaar zijn om te feesten, blijft de hulp van een nanny waardevol. Na een dag vol spel en plezier zullen de kleintjes waarschijnlijk moe zijn. De nanny kan hen dan helpen met de avondroutine: tanden poetsen, pyjama’s aantrekken en een rustig verhaaltje voor het slapengaan. Zo kunnen de kinderen in een vertrouwde omgeving tot rust komen.

Met een (wedding) nanny hebben niet alleen jullie als bruidspaar, maar ook de andere volwassen gasten een zorgeloze dag en avond. Ouders kunnen met een gerust hart de dansvloer op, wetende dat hun kleintjes in goede handen zijn. Bovendien kan de aanwezigheid van een nanny ook drempels verlagen voor gasten met kinderen om aanwezig te zijn op jullie bijzondere dag.