Een ontspannen begin van je bruiloft 

Hoe kun je stress verminderen tijdens de huwelijksplanning? Wij geven je tips om ontspannen aan je grote dag te beginnen! Zo kom jij relaxed je verlovingstijd door.

Een ontspannen begin van je bruiloft
Foto: Madison Lavern / Unsplash

 

Eén ding is zeker: het is volkomen normaal om af en toe overweldigd of gestrest te voelen tijdens de planningsfase. Dit overkomt de meeste stellen. Om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van je verlovingstijd zonder zorgen, hebben we dit wedding wellness-plan voor je samengesteld!

Neem planningspauzes

Een bruiloft plant zichzelf niet. Maar dat betekent niet dat je elke vrije minuut aan de planning moet besteden. Sterker nog, het is ten zeerste aan te raden regelmatig pauzes in te lassen! Sluit je laptop (of op zijn minst alle tabbladen) en leg je telefoon weg. Maak een wandeling, breng tijd door met je beste vrienden of geniet van een ontspannende Netflix-marathon. Doe even iets voor jezelf en denk niet aan de bruiloft. Door deze pauzes krijg je nieuwe energie en creatieve ideeën.

Ook interessant: ZO WORD JIJ EEN BRIDECHILLA

Ontspan en geniet

Het toevoegen van rituelen aan je dagelijks leven heeft een kalmerend effect, omdat ze structuur en orde scheppen in de chaos. Het is helemaal aan jou hoe jouw ontspanningsritueel eruitziet. Of het nu gaat om het beginnen van de dag met een heerlijke kop koffie of thee, een guasha gezichtsmassage of het kijken van je favoriete serie – kies wat jouw geluksmomentje van de dag is. Ontspanningsrituelen kalmeren je zenuwen, helpen je te ontspannen en bevorderen positiviteit. Ben je een onrustige slaper en blijven je gedachten ‘s nachts bezig met de bruiloft? Zorg dan ook voor een afsluitritueel voor het slapengaan, zoals het lezen van een boek, terugdenken aan de mooiste momenten van je dag of het doen van een slaapmeditatie.

Maaltijdvoorbereiding

Een gezonde voeding is ook belangrijk tijdens de drukke planningsperiode. Het is gemakkelijk om in ongezonde eetgewoonten te vervallen, maar met een beetje voorbereiding kun je toch gezonde maaltijden tot je nemen. Maaltijdvoorbereiding is een handige methode waarbij je op een dag in de week maaltijden voorbereidt voor de rest van de week. Door basisingrediënten zoals koolhydraten, eiwitten en groenten te combineren, zorg je ervoor dat je een uitgebalanceerde maaltijd hebt, zelfs als je weinig tijd hebt. Extra leuk om je partner bij deze voorbereidingen te betrekken.

Ademhalingsoefeningen voor ontspanning

Gerichte ademhaling, ook wel pranayama genoemd, is een effectief middel voor ontspanning. Het is een ademhalingsoefening waarbij je bewust controleert hoe je in- en uitademt. Dit verlaagt de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, bevordert een goede nachtrust en ontspant en revitaliseert het lichaam. Houd één neusgat dicht terwijl je inademt en houd het andere neusgat dicht terwijl je uitademt. Blijf rustig en herhaal dit een paar keer. Een andere oefening die je kunt doen is de buikademhaling. Laat je armen tijdens het inademen langzaam zijwaarts omhoog komen gedurende vijf tot tien seconden en laat ze weer zakken terwijl je uitademt. Je handen rusten op je buik tot je klaar bent voor de volgende ademhaling.

Sporten maakt je zen

Hoewel je bij wedding wellness waarschijnlijk niet meteen aan sport denkt, kan lichamelijke activiteit een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je stemming te verbeteren. Tijdens het sporten wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden endorfines en serotonine, ook wel de “gelukshormonen” genoemd, vrijgegeven. Deze hormonen kunnen helpen om de stresshormonen in je lichaam te verminderen. Kies een sport of activiteit die je leuk vindt, of het nu gaat om hardlopen, yoga, dansen of fietsen, en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen.

Stress kan een grote uitdaging vormen tijdens de huwelijksplanning, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ontspanning en wellness in je dagelijkse routine te integreren. Het nemen van planningspauzes, het toevoegen van ontspanningsrituelen, het voorbereiden van gezonde maaltijden, het beoefenen van ademhalingsoefeningen en het regelmatig sporten kunnen je helpen om een kalme en positieve mindset te behouden terwijl je naar je grote dag toewerkt. Vergeet niet om te genieten van het proces en om goed voor jezelf te zorgen te midden van alle planning en organisatie. Maak van jouw wedding wellness een prioriteit en straal op je speciale dag, terwijl je volop kunt genieten!