Wat is de prijs van een bruidsboeket? 

Een bruidsboeket kan de finishing touch zijn voor jouw trouwoutfit. Maar, is een bruidsboeket wel echt noodzakelijk? En wat zijn de kosten hiervan?

Historisch bruidsboeket

Een bruidsboeket hoorde door de jaren heen altijd al bij de bruidsoutfit en de bruiloft in het algemeen. Echter, het is niet verplicht. Sommige bruiden kiezen er bewust voor om geen boeket te dragen, vanwege persoonlijke keuzes, allergische reacties of budget.

Desondanks is een bruidsboeket toch wel erg leuk. Het kan bijvoorbeeld een bruid een extra zeker gevoel geven tijdens de bruidsfotografie. Want, oh jee! Wat doe je anders met je handen? Een boeket voegt ook veel kleur toe aan de trouwfoto’s en kan gezien worden als een mooi erfstuk voor toekomstige generaties.

Andere opties dan bruidsbloemen

Mocht je onzeker zijn over het kiezen voor een bruidsboeket, er zijn meerdere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een corsage, versieringen voor in het haar of een opvallende ketting. Naast deze vervangingen voor het traditionele bruidsboeket, kun je ook gaan voor een niet-traditioneel boeket, zoals een gemaakt van parels of papieren bloesems.

Diverse keuzes voor het boeket

Als je wel wil kiezen voor een bruidsboeket, dan zijn er veel mogelijkheden, variërend van klassieke rozenboeketten tot losse, natuurlijke opties. Overweeg welk design het beste aansluit bij zowel de sfeer van de bruiloft als jouw eigen smaak. Door te spelen met diverse keuzes, ga je sowieso jouw perfecte boeket vinden!

Wat is de prijs van een bruidsboeket?
Bloemen: @deine_trau_manufaktur // Foto: @der_bilderbua & @tudor_art_

Wat is de prijs van een bruidsboeket?

De prijs van een bruidsboeket is afhankelijk van meerdere keuzes en kan verschillen. Aspecten zoals de omvang van het boeket, het type bloemen dat je selecteert, en hun herkomst spelen hierin een rol. Doorgaans liggen de kosten ergens tussen de €100 en €300.

Extra uitgaven

Als je met de bloemist overlegt over de prijs van je bruidsboeket, wees dan alert op mogelijke extra uitgaven. Dit kunnen kosten zijn voor bezorging (kies dus voor een lokale bruiloftsbloemist) of toeslagen voor specifieke bewerkingen van de bloemen. Stel hier van tevoren vragen over, zodat je niet onverwachts met extra kosten komt te zitten.

Manieren om op je bruidsboeket te besparen

Wil je proberen minder uit te geven aan je bruidsboeket? Denk dan aan het kiezen voor bloemen die in het seizoen zijn of ga voor een simpeler design. Eenvoudige boeketten met een klein aantal bloemen zijn meestal voordeliger dan uitgebreide boeketten met veel of speciale bloemen. Let erop dat boeketten met seizoensbloemen vaak eerder besteld moeten worden dan zonder.

Zelfgemaakt boeket

Een andere manier om te besparen, is door je eigen bruidsboeket te creëren. Op deze manier kun je jouw bruidsboeket persoonlijk maken en naar wens vormgeven. Bedenk wel dat dit veel tijd in beslag kan nemen. Overweeg eventueel een workshop om de kneepjes van het vak te leren. Als een cursus teveel tijd kost, is er online ook al veel te vinden over een DIY boeket.

Alles komt goed

Bepalen hoe duur jouw ideale bruidsboeket is, hoeft niet moeilijk te zijn. Door van tevoren duidelijk een budget te stellen en inzicht te hebben in wat de prijs kan beïnvloeden, zorg je ervoor dat je het perfecte boeket hebt voor jouw speciale dag. Zoek je meer spaartips? Bekijk dan het budget hoofdstuk in onze gratis BRUID  XXL-Planner. Zeker de moeite waard om te downloaden!