Vind de ideale bloemen voor jullie sfeervolle winterbruiloft 

Terwijl de meeste bloemen zich schuilhouden in de wintermaanden, zijn er enkele die juist in die periode op hun mooist zijn. Hier een selectie van onze favoriete winterbloemen.

Vind de ideale bloemen voor jullie sfeervolle winterbruiloft
Foto: Dianas Ideenreich

De Amaryllis op jullie trouwdag

De betoverende amaryllis! Deze bloem kenmerkt zich door haar lange, sierlijke stelen en trompetvormige bloesems. Van het helderste wit tot het diepste rood dat liefde voorstelt. Voor het geval je zoekt naar een opvallend element voor je bloemendecor, is de amaryllis zonder twijfel dé keuze.

Winterbruiloft versierd met Ranonkels

Ranonkels zijn verfijnd, zacht en betoverend. Met hun delicate blaadjes en levendige tinten, voegen ze de ideale wintersfeer toe aan elk bloemstuk. Ze zijn beschikbaar in een breed assortiment aan tinten, van het zachtste pastel tot rijke, diepe kleuren. Dus of je nu kiest voor een serene, witte winterbruiloft of een viering vol kleur en warmte, ranonkels zijn een essentieel onderdeel van je bloemendecoratie.

Winterse Rozen op je huwelijksdag

Rozen en bruiloften, een ideale combinatie. Hoewel we deze bloemen vaak associëren met zonnige zomerdagen, zijn ze tijdens de winter eveneens prachtig. Je kunt kiezen voor dieprode rozen die schitterend contrasteren met een sneeuwwitte achtergrond. Of overweeg witte rozen die de winterse sfeer perfect weerspiegelen.

Voeg wat groen toe aan jullie huwelijksdag

Na de bloemen, is het nu tijd om wat groen toe te voegen. Dit geeft niet alleen een mooi contrast, maar brengt ook dat echte wintergevoel naar voren.

Dennengroen

Als er één geur is die onmiddellijk herinneringen aan winteravonden oproept, dan is het wel de geur van dennen. Door dennentakjes in je bloemstukken te verwerken, voeg je niet alleen een prachtige groene textuur toe, maar breng je ook dat gezellige gevoel naar je huwelijksdag.

Vind de ideale bloemen voor jullie sfeervolle winterbruiloft
Foto: Alisa Anton

 

Eucalyptus

De zachte grijsgroene kleuren van de eucalyptusbladeren geven elk bloemstuk een subtiele elegantie. Maar het is niet alleen de kleur die het charmant maakt. De geur van eucalyptus zorgt voor een fris accent. Of het nu gecombineerd wordt met dieprode rozen of naast schitterende witte amaryllissen staat, eucalyptus voegt altijd moderniteit toe.

Combineren maar: adviezen voor het creëren van je winterse bloemstuk

Het prachtige aan deze bloemen en groenen is hun veelzijdigheid. Hier zijn enkele tips om ze te combineren.

Contrast

Contrast in je bloemstukken kan het verschil maken tussen ‘gewoon mooi’ en ‘adembenemend’. Beeld je een bruidsboeket in met felle tinten van ranonkels, tegenover donkere rozen. Voeg enkele stelen van schitterend witte amaryllissen toe en je hebt een prachtig boeket vol contrasten.

Volume

Het creëren van het perfecte bloemstuk gaat ook over dimensie. Niemand wil een plat of levenloos boeket. Hier spelen volume en hoogte een rol. Denk aan takken van dennen die zorgen voor diepte in kleur en structuur. Daarnaast zorgt de eucalyptus voor extra lagen en hoogtes. Samen creëren ze die gezellige, winterse sfeer.

Vind de ideale bloemen voor jullie sfeervolle winterbruiloft
Foto: Days in June fotografie

Centrale stukken op jullie dinertafel

Beeld je in: de dinertafels, elegant gedekt, en in het midden een winterse centerpiece. De amaryllis, bijvoorbeeld, trekt meteen de aandacht. Omringd door een verzameling van rozen en ranonkels. Maar de echte sfeermakers? De dennen en eucalyptus! Het groen van de dennen gecombineerd met de grijsgroene tinten van de eucalyptus vormen een winterse combinatie. Het geheel voegt diepte en textuur toe aan de tafeldecoratie.

Leestip: kies het perfecte bruidsboeket voor jouw jurk