Kies het perfecte bruidsboeket voor jouw jurk 

Het selecteren van het perfecte bruidsboeket is een cruciaal, maar uitdagend onderdeel van het samenstellen van jouw trouwoutfit. Het is essentieel om rekening te houden met de symboliek van bloemen, alsook met de stijl van je trouwjurk en eventuele thema van de bruiloft. Gelukkig zijn wij hier om je te helpen!

Betekenis van bloemen bij het kiezen van je bruidsboeket

Bij het selecteren van jouw bruidsboeket is het belangrijk om te overwegen welke betekenissen bloemen hebben. Dit is vooral relevant als je een thema-bruiloft hebt. Bijvoorbeeld, als je een boho-thema hebt, past een boeket van wilde en gedroogde bloemen goed bij de sfeer. In dit artikel richten we ons op het combineren van je bruidsboeket met jouw trouwjurk voor de perfecte look.

Bruidsboeketten voor klassieke trouwjurken

Klassieke trouwjurken hebben vaak een tijdloze en elegante uitstraling. Bij deze jurken passen traditionele ronde boeketten vaak het beste. Rozen, pioenen en orchideeën zijn populaire keuzes voor deze stijl van jurk. Een watervalboeket is een andere optie die het silhouet van de jurk accentueert.

Bruidsboeketten voor vintage trouwjurken

Vintage trouwjurken hebben vaak een romantische uitstraling en bevatten veel kant en details zoals parels en bloemen. Een boeket met wilde bloemen en losse takjes past bij deze stijl van jurk. Bloemen zoals kamille, hortensia’s, rozen en lathyrus zijn goede keuzes voor een vintage trouwjurk.

Kies het perfecte bruidsboeket voor jouw jurk
Foto: Pexels, Fernanda Pereira

Bruidsboeketten voor bohemian trouwjurken

Bohemian trouwjurken hebben meestal een nonchalante uitstraling met veel kant en borduursels. Een los en wild boeket past bij deze stijl van jurk en bloemen zoals zonnebloemen, asters, korenbloemen en lavendel zijn goede opties. Je kunt ook kiezen voor een haarkrans of enkele losse bloemen om in je haar te dragen.

LEES OOK: PERFECTE TROUWLOCATIES VOOR JULLIE DESTINATION BOHO-BRUILOFT

Bruidsboeketten voor moderne trouwjurken

Moderne trouwjurken zijn meestal strak en minimalistisch met een slank silhouet. Een simpel en stijlvol boeket past het beste bij deze stijl van jurk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele grote bloem, zoals een lelie, of een bundel bloemen in dezelfde kleur.

Onthoud dat elk bruidsboeket persoonlijk en uniek moet zijn. Overleggen met een ervaren bloemist kan je helpen om de beste keuze te maken voor jouw bruidsboeket.

Het bruidsboeket als accessoire

Een bruidsboeket is niet alleen een belangrijk onderdeel van je bruidslook, maar kan ook dienen als een accessoire om jouw persoonlijkheid en stijl uit te drukken. Bovendien is het bruidsboeket een essentieel item voor trouwfoto’s en kan het jouw look compleet maken.

Personaliseer jouw bruidsboeket

Voeg persoonlijke elementen toe aan jouw bruidsboeket die bij jouw stijl en persoonlijkheid passen. Een foto van jou en je partner of een bedeltje zijn goede voorbeelden. Je kunt ook elementen van je jurk in het boeket verwerken. Als je bijvoorbeeld een boho-jurk met veel kant draagt, kun je kanten linten toevoegen aan het boeket.

Groot, groter, grootst

Als je van groot houdt, kies dan voor een statement boeket. Een groot boeket kan bijvoorbeeld worden samengesteld uit mooie bloemen zoals pioenrozen, zonnebloemen of zonneoogjes. Houd er wel rekening mee dat een groot boeket niet altijd geschikt is voor elke jurk, maar het kan zeker de show stelen.

Tips voor het stylen van jouw bruidsboeket

Nu je weet welk type boeket bij jouw jurk past, is het tijd om het bruidsboeket te stylen. Het bruidsboeket kan dienen als aanvulling op andere accessoires, zoals haaraccessoires en sieraden om er één geheel van te maken. Bijvoorbeeld, een bloem van het boeket kan vastgemaakt worden in het haar van de bruid of als corsage voor de bruidegom. Overweeg ook om het thema van jullie bruiloft in de styling van het bruidsboeket te integreren.

Na de ceremonie kan het bruidsboeket dienen als decoratie. Plaats het bijvoorbeeld in een vaas bij de receptie of in het midden van de bruidstafel. Het bruidsboeket kan ook als achtergrond dienen voor de trouwfoto’s en kan zelfs worden gedroogd en bewaard als aandenken aan de speciale dag.