Welke alternatieven zijn er voor je bruidsboeket? 

Wil jij een uniek en persoonlijk bruidsboeket dat ook na de trouwdag vers blijft en jarenlang als aandenken dient? Dan zijn deze alternatieve bruidsboeketideeën iets voor jou!

Katoenbollen

De witte wolkjes van de katoenbollen maken van dit bruidsboeket een luchtige droom! Vul ‘m aan met een paar groene bladeren en eventueel een bloem die terugkomt in je decoratie- of kleurconcept voor een harmonieus geheel.

Bloemconcept met veren en pampagras

Glinsterend, elegant en zacht – dat is het verenboeket! Ga je trouwen in boho-stijl? Dan past dit alternatief voor het klassieke bruidsboeket perfect in jouw huwelijksconcept. Ook pampagras is ideaal voor een boho-look. Veren en pampasgras zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en variaties. Onze tip: koop witte veren en verf ze in de kleur die jij wilt. Wil je een extra wauw-effect? Tie-dye is hip.

Lees ook: Dit moet je weten over pampasgras

Citrusbloemen en olijftakken

It’s a match! Dit alternatieve bruidsboeket combineert mediterrane flair met  een vakantiegevoel: een weelderig boeket van miniatuurcitrusvruchten en olijftakken is buitengewoon en nodigt uit tot een zomerse reis.

Papieren bloemen

Iets voor de eeuwigheid – dat hoeft niet alleen de liefde voor je partner te zijn, maar kan ook je favoriete huwelijksaccessoire zijn: een bruidsboeket van papieren bloemen. Aangevuld met witte fluwelen linten en een beetje groen ontstaat er een uitzonderlijk mooi bruidsboeket. Wil je het extra bijzonder maken? Maak de bloemen van kranten die zijn verschenen op een voor jullie belangrijke dag, bijvoorbeeld de dag van jullie eerste date of jullie eerste zoen. Ga je voor een Disney-themabruiloft? Maak dan je boeket uit sprookjesboeken.

Bruidsboeket in greenery-look

Een boeket van groene twijgen zorgt voor het perfecte contrast met een witte trouwjurk. Muntblaadjes, eucalyptus, varenbladeren en weelderig groene Andromeda-ranken toveren een prachtig bruidsboeket tevoorschijn. Perfect voor bos- of buitenbruiloften. Het boeket met greenery-look is ook nog eens zeer duurzaam en uniek. Als je nog op zoek bent naar duurzame confetti, dan kun je ook bosstruiken en planten zoals varens gebruiken.

Lees ook: Green wedding – 12 tips voor een duurzaam feest 

Fruitige combi

Een lust voor het oog! Uit verschillende fruitsoorten ontstaat een kleurrijk kleurenspel. Het fruit, dat meestal speciaal voor het bruidsboeket wordt gekweekt, geeft je herfsthuwelijk een speels en kleurrijk tintje. Aangezien dit siervruchten zijn, wordt er geen voedsel verspild aan jouw trouwbloemen.

Vetplanten

Tropische sferen zijn inbegrepen bij dit bruidsboeketalternatief. De onderhoudsvriendelijke vetplanten gaan prachtig samen met witte bloemen. Het beste van een succulent-arrangement: de kleine groene plantjes kunnen na gebruik in het bruidsboeket in potten geplant worden en jarenlang op het balkon en in de tuin bewonderd worden. Plaats de vetplant eenvoudig in wat aarde en geef spaarzaam water. Ze groeien het liefst op schaduwrijke plaatsen.

Droogbloemen

Droogbloemen zijn de perfecte bloemendecoratie voor een bruiloft in boho-stijl. Samen met gedroogde greens en twijgen zijn ze perfect te combineren tot een prachtig bruidsboeket. Een groot voordeel: het boeket droogbloemen zal het pasgetrouwde stel nog jarenlang herinneren aan de mooie dag.

Parels">Parels
Een speels en glinsterend bruidsboeketalternatief: een boeket met parels en broches! Om de broches en kralen vast te houden, moeten ze aan kunstbloemen worden bevestigd. Na de bruiloft kun je het boeket verwerken en decoratieve elementen maken die je voor altijd aan de dag zullen herinneren.