Zo blijft je trouwring mooi 

Je verlovingsring en je trouwring zijn ongetwijfeld de meest kostbare sieraden die je bezit. Niet alleen vanwege hun geldwaarde, maar vooral vanwege hun emotionele waarde. Met deze tips blijft je ring een leven lang mooi.

Zo blijft je trouwring mooi

  1. Houd je trouwring schoon. Een ring die je dagelijks draagt, krijgt behoorlijk wat te verduren. Reinig je ring regelmatig in een sopje van warm water en heel milde zeep of afwasmiddel. Eventueel kun je een zachte tandenborstel gebruiken om voorzichtig te poetsen.
  2. Laat je ring eens per jaar nakijken door de juwelier of edelsmid. Deze reinigt hem professioneel en controleert meteen de zetting van de diamanten. Je wilt immers geen diamant verliezen. Als je veel krassen in het goud hebt, kun je je ring ook laten polijsten.
  3. Plaats ringenschaaltjes op strategische plekken in je huis: naast je bed, in de badkamer, en de keuken en train jezelf je ring daarin te doen als je hem afdoet.
  4. Doe je ring nooit af als je op een openbare plek bent. Kan het echt niet anders? Houd hem dan even tussen je lippen geklemd, doe hem daarna meteen in je portomonnee of rijg hem aan een kettinkje.
  5. Als je ring te groot of te klein is geworden, is het verstandig om hem te laten vermaken. Doe dit niet vaak en zeker niet als de oorzaak tijdelijk is. Een zwangerschap kan bijvoorbeeld voor dikkere vingers zorgen, maar je vingers zijn daarna meestal als vanouds.