Alles over de sleep – zo draag je hem en zó lang kan hij zijn 

Veel bruiden dromen van een bruidsjurk met een lange, schitterende sleep. Zie je al voor je hoe je als een verbluffend mooie prinses vol zelfvertrouwen je grote liefde tegemoet loopt? Wij vertellen je alle need-to-knows over de sleep.

Alles over de sleep – zo draag je hem en zó lang kan hij zijn
Foto: Unsplash, Samantha Gades

Een trouwjurk met sleep

Een trouwjurk met sleep is een stijlvolle en traditionele toevoeging aan de jurk, voor een bruid die op zoek is naar een prachtige en dramatische uitstraling tijdens haar bruiloft. De sleep maakt de jurk extra elegant en sierlijk en kan in verschillende lengtes worden ontworpen, van kort tot extreem lang. Een sleep is het verlengde van de trouwjurk en kan met versieringen zoals kralen, borduurwerk of kant zijn afgewerkt.

Bedenk wel dat een trouwjurk met sleep moeilijker is om mee te bewegen en ook meer ruimte in beslag neemt, dus het is belangrijk om de locatie van de bruiloft en de praktische haalbaarheid in overweging te nemen voordat je een beslissing maakt.

De perfecte lengte van een sleep

De perfecte lengte van een sleep is een kwestie van smaak, meer kunnen we daar stiekem niet over zeggen. Het is wel zo mooi als de sleep bij de sfeer van de bruiloft past. Een tien meter lange sleep is misschien niet zo handig als je in een kleine tuin trouwt.

Alles over de sleep – zo draag je hem en zó lang kan hij zijn
Foto: Pexels, Dimitri Kuliuk

Brush

De kortste variant van de sleep wordt ook wel brush genoemd. Hij sleept maar ietsjes over de grond en geeft de rok vooral extra volume.

Court

De op een na kortste sleep is de court, met een lengte van 30 tot 60 centimeter. Perfect voor een bruiloft in de buitenlucht.

Chapel

Als je liever iets meer drama wilt, is de chapel jouw ding. Een echte blikvanger met zijn één tot twee meter lengte en tegelijkertijd praktisch voor een intieme bruiloft op een kleinere trouwlocatie.

Kathedraal

Met een lengte van drie meter is deze sleep gemaakt voor de fashionista. Volgens de traditie wordt deze sleep bij kerkelijke huwelijken gedragen, vandaar de naam. Om de sleep goed tot zijn recht te laten komen, moet je wel genoeg ruimte hebben onderweg naar het altaar.

Royal

Zoals de naam al doet vermoeden, is de royal sleep een koninklijke, extralange variant. Zoals die van Kate Middleton bijvoorbeeld. Bij zo’n sleep heb je wel een paar handen extra nodig om je te helpen. Een eervolle taak voor de bruidsmeisjes!

Op naar het altaar!

Laat, voor je naar het altaar loopt, je sleep goed leggen door je bruidsmeisjes of bijvoorbeeld je moeder. Zet een paar stappen en check nog een keer of de sleep netjes ligt. Op naar je grote entree! Aangekomen bij je grote liefde is het weer aan je bruidsmeisje om ervoor te zorgen dat de sleep goed ligt en er adembenemend uitziet op de foto’s.