8 details voor een classy huwelijksfeest 

Van een schitterende witte bruidsjurk tot verfijnde huwelijksringen - het zit allemaal in de kleine dingen! Wij delen acht betoverende ideeën voor een onvergetelijke en stijlvolle bruiloft.

8 details voor een classy huwelijksfeest
Foto: KATHARINA BÖHLER FOTOGRAFIE

Droom van elegantie in het wit

Met een stijlvolle, witte bruidsjurk ben jij helemaal classy. Een bruidsjurk met een eenvoudig ontwerp en een vleugje tule is perfect. Kies als finishing touch een geheel wit bruidsboeket.

Mooie bruidsaccessoires

Iets ouds, iets nieuws, iets geleends – dit oude bruidsgezegde kun je perfect gebruiken in je accessoires! Parels zijn tijdloos: het maakt niet uit of ze uit de juwelendoos van je oma komen of dat je ze gloednieuw koopt.

Terug naar zwart voor de bruidegom

Stijlvol en elegant is het motto voor de klassieke bruidegom. Met andere woorden: hij draagt een zwarte smoking met een wit overhemd en een zwarte vlinderstrik. Klassieke accessoires zoals zilveren manchetknopen en een corsage op de revers – afgestemd op het bruidsboeket – maken de look compleet.

8 details voor een classy huwelijksfeest
Foto: KATHARINA BÖHLER FOTOGRAFIE

Houd het simpel!

Een ronde bruidstaart in stijlvol wit is altijd een favoriet. Ontwerp jullie bruidstaart met bloemen en jullie bruidstaart is helemaal klassiek.

Drukwerk voor jullie grote dag

Het drukwerk van de bruiloft is een goede manier om je gasten alvast een idee te geven van het decoratiethema. Met bijpassende menu- en tafelkaarten zorg je voor een perfect plaatje. Blauwe kleuraccenten en pareldetails zorgen voor een classy look. Maak bijvoorbeeld een gepersonaliseerd naamkaartje, dit is niet alleen mooi maar ook een geweldig gastgeschenk.

Toespraken op de bruiloft

Traditioneel gezien geven de ouders van het bruidspaar, de bruidsmeisjes en de bruidsjonkers een korte toespraak. Dit gebeurt niet tijdens de ceremonie, maar kan worden gegeven in het avondprogramma.

Details van de trouwdag

Grote bloemstukken, kandelaars met lange kaarsen en porseleinen huwelijksservies maken het klassieke helemaal af. Een bruiloft in klassieke stijl biedt veel ruimte voor mooie huwelijkstradities. Voeg bijvoorbeeld ‘iets blauws’ toe aan je kleurconcept.

Het jawoord

Klassieke trouwringen zijn tijdloos. Glanzend witgoud is bijvoorbeeld een erg goede keuze. Maak de set compleet met een memoire-ring, waarbij je bijvoorbeeld voor elk bijzonder moment in jullie leven samen een extra steen laat zetten.

3 tips voor de toespraak

X Oefen regelmatig

Vermijd lange en ingewikkelde zinnen. Noteer liever een paar belangrijke punten op kaarten en oefen de toespraak een paar keer voor de spiegel.

X Bondig en emotioneel

Een goede toespraak gaat over jouw relatie en liefde voor het bruidspaar – zo bondig en hartelijk mogelijk! Het zou niet langer dan tien minuten moeten duren.

X Vriendschap

Als bruidsmeisje of getuige vertel je over jullie vriendschap. Grappige verhalen en emotionele herinneringen creëren een liefdevolle sfeer en maken je toespraak persoonlijk.

CREDITS:

Planning Eventplanung Marina Brzovic

Fotografie Katharina Böhler Fotografie

Bloemen Passiflora

Bruidsmode Die Brautflüsterin

Haar & make-up Beautyschön

Pak Mode Burkhard

Sieraden Sophia Singer Jewelry

Sweet table Food & Cake

Papeterie Grafik Heimat

Decoratie Somebosque Picnic & Weddings

Locatie Blank und Raum Studio