Hoeveel kost een trouwauto? + begrijp je trouwvervoer contract 

Niets is leuker dan samen een geweldige entree maken op jullie bruiloft. Maar hoeveel kost trouwvervoer eigenlijk en hoe lees en begrijp je het contract? Wij laten je niet in de steek en geven je alle informatie die jullie nodig hebben.

Hoeveel kost het huren van trouwvervoer?

Het regelen van trouwvervoer, zoals een trouwauto, is een belangrijk aspect van het plannen van een bruiloft en het is aan te raden om hier op tijd mee te beginnen. Het huren van een trouwauto is een unieke manier om jezelf en je partner te trakteren op een bijzondere ervaring. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van het huren van een trouwauto?

De kosten variëren uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type voertuig, de huurperiode, het seizoen en de locatie van het verhuurbedrijf. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €250 en €1000 voor een huurperiode van 3 tot 8 uur. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam kunnen de huurprijzen hoger zijn dan in kleinere steden. Het gemiddelde Nederlandse bruidspaar besteedde volgens een TPW onderzoek in 2019 €356,- aan trouwvervoer voor vier uur exclusief kilometerheffing. Het is verstandig om hiermee rekening te houden bij het opstellen van jullie budget. Ons budgetplan is een handige tool om jullie budget overzichtelijk te houden.

Besparen op de kosten van de trouwauto

Bij het huren van trouwvervoer betaal je meestal een uurtarief en eventueel extra kosten als je het voertuig langer gebruikt. Zorg dat je binnen de afgesproken tijd blijft om extra kosten te vermijden. Houd er wel rekening mee dat de meeste verhuurders het voertuig op de afgesproken tijd terug willen hebben. Het is daarom handig om een voertuig in de buurt te huren om kilometerkosten te besparen. Houd bij het budgetteren ook rekening met extra kosten zoals verzekering, benzine en schoonmaak. Vraag altijd om een volledige prijsopgave voordat je een huurcontract ondertekent. Om geld te besparen, is het verstandig om offertes van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken. Let wel op de reputatie en beoordelingen van elk bedrijf voordat je een definitieve beslissing maakt.

HANDIG: ONS BRUID BUDGETPLAN

Hoeveel kost een trouwauto? + begrijp je trouwvervoer contract
Foto: Jeroen Mantel & Nice Clicq // Trouwauto: Rolls Rent Trouwauto’s

Contractvoorwaarden bij het huren van een trouwauto

Het huren van trouwvervoer kan jullie bruiloft extra speciaal maken, maar het kan ook stressvol zijn als je niet goed voorbereid bent. Belangrijk is om de contractvoorwaarden en het annuleringsbeleid goed te begrijpen voordat je een contract tekent. Let op wat er bij de prijs is inbegrepen en welke extra kosten mogelijk bijkomen. Controleer ook eventuele beperkingen, zoals het aantal kilometers of de duur van het gebruik van het voertuig. Weet bovendien wie verantwoordelijk is in geval van schade of ongevallen en wie eventuele reparaties of vervanging van het voertuig betaalt.

TIP: MET ONZE WEDDING GUIDE ZOEK JE TROUWVERVOER BIJ JOU IN DE BUURT

Annuleringsbeleid voor jullie trouwvervoer

Het is van belang om het annuleringsbeleid in overweging te nemen bij het huren van trouwvervoer. Er kunnen situaties ontstaan waarin je de boeking moet annuleren of wijzigen, daarom is het raadzaam om de annuleringsvoorwaarden te controleren voordat je het contract tekent. Sommige verhuurbedrijven bieden een volledige terugbetaling als je de boeking binnen een bepaalde termijn annuleert, terwijl anderen een annuleringsvergoeding in rekening brengen. Het is dus verstandig om op de hoogte te zijn van deze voorwaarden voordat je je handtekening zet.

Overleg met het verhuurbedrijf

Mocht je vragen hebben over de voorwaarden of het beleid, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Zij kunnen je meer informatie geven en eventuele vragen beantwoorden. Door het overleg met het verhuurbedrijf voorkom je onduidelijkheden en mogelijke verrassingen in de toekomst.