Huwelijk in Vegas: het legendarische huwelijk van Elvis en Priscilla Presley 

Las Vegas staat bekend om veel dingen, maar voornamelijk om het sluiten van huwelijken. Het is zelfs de stad met de meeste huwelijken ter wereld. De titel "Huwelijkshoofdstad van de Wereld" wordt gevierd op 3 september 2023 in het Caesars Palace. Een van de hoogtepunten van de dag: de taart van Elvis en Priscilla Presley wordt gerecreëerd door de beroemde taartenspecialist uit Las Vegas, Carlo's Bake Shop.

Terugblik op de bruiloft

Elvis Presley heeft niet alleen geschiedenis gemaakt met zijn muziek, maar ook met zijn bruiloft in Las Vegas, waar hij trouwde met Priscilla Beaulieu. In 1967 werd dit huwelijk een symbool van beroemdhedenhuwelijken en blijft het tot op de dag van vandaag een iconisch moment in de popcultuur. Het koppel raakte verloofd met Kerstmis 1966 en hoewel hun relatie veel media-aandacht kreeg, wisten ze veel details van de ceremonie geheim te houden. Priscilla’s verlovingsring was een schitterende 3,5 karaat diamanten ring, gezet in platina. Deze verlovingsring wordt zelfs vandaag de dag nog beschouwd als een van de meest opmerkelijke verlovingsringen in de geschiedenis van beroemdheden.

Het bijzondere trouwmoment

De bruiloft van Elvis en Priscilla Presley vond plaats op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas. De ceremonie was besloten en exclusief, met slechts 14 gasten. Deze privésfeer onderscheidde het evenement van andere celebrity-huwelijken. Velen zien deze bruiloft nog steeds als het ‘Wedding Capital of the World’ van de Rock ‘n’ Roll. Hoewel het huwelijk niet voor lange tijd was – het paar scheidde in 1973 – blijft de magie van deze dag onvergetelijk.

De trouwoutfits van het paar zijn symbolen van de glamour van de late jaren ’60. Elvis droeg een stijlvol zwart pak met een gilet en een wit overhemd met ruches aan de kraag. Het pak was modern maar straalde ook ingetogenheid uit. Elvis maakte de look af met een zwarte das en klassieke zwarte leren veterschoenen. Priscilla Presley droeg een witte trouwjurk met lange kanten mouwen en parelversieringen. Ze droeg ook een tiara en een bijna meterlange sluier. Priscilla’s bruidsmake-up en bruidskapsel waren net zo spectaculair als haar trouwjurk. Haar haar was in een volumineuze, getoupeerde stijl, die perfect de modetrends van die tijd weerspiegelde. Haar bruidsmake-up was opvallend maar klassiek, met sterk geaccentueerde ogen en een subtiele lipkleur. De trouwoutfits van Elvis en Priscilla Presley zijn nog steeds een geliefd onderwerp in de mode- en popcultuur.

De bruidstaart van de Presleys

De bruidstaart van de Presleys was een echt kunstwerk. Deze bruidstaart staat nog steeds bekend als een toonbeeld van bakkerskunst en creatief design. Het bestond uit zes lagen biscuitdeeg, elk rijkelijk gevuld met abrikozenjam en een Beierse room met kersensmaak. De taart was afgewerkt met een kersenfondantglazuur en versierd met rode rozen van marsepein. In een tijdperk waarin bruidstaarten vaak eenvoudig waren, zette de taart van de Presleys nieuwe maatstaven. De taart werd al snel een van de meest iconische elementen van de bruiloft.

Huwelijk in Vegas: het legendarische huwelijk van Elvis en Priscilla Presley
Foto: Tylerrae Mills

Een ode aan de bruidstaart

Ter ere van het 70-jarig jubileum van Las Vegas als de ‘Huwelijkshoofdstad van de Wereld’, zal deze iconische taart opnieuw worden gemaakt door de wereldberoemde Carlo’s Bake Shop. De replica van Carlo’s Bake Shop heeft dezelfde afmetingen als het origineel, bestaat uit zes lagen, is ongeveer een meter hoog en werd in slechts twee dagen voltooid. De taart zal tijdens het evenement op 3 september als een pronkstuk tentoongesteld worden. Gasten en fans kunnen de taart bewonderen en foto’s maken. Bovendien zal Carlo’s Bake Shop individuele stukken taart serveren die zijn gebaseerd op de originele bruidstaart van de Presleys.

Er worden honderden koppels verwacht op de festiviteiten in het Caesars Palace. Het programma van de dag omvat een gezamenlijke vernieuwing van de huwelijksgeloften voor de deelnemende koppels, een brunch en een originele vintage Vegas muziekproductie. Deze grootsheid zal een eerbetoon zijn aan de liefde en het huwelijk, evenals aan de meer dan 5 miljoen koppels die in Clark County zijn getrouwd. Proost op de liefde!

Lezen over een ander celebrityhuwelijk?: Chris Evans en Alba Baptista stiekem in het huwelijksbootje gestapt