Droombruiloft op de boerderij van Ilse en Remy 

“Al vanaf mijn zevende wist ik dat áls ik ging trouwen, ik dat groots wilde vieren op de boerderij van mijn ouders”, verklaart Ilse. En na een relatie van twaalf jaar, was het Kerstmis 2020 eindelijk zover: Remy ging op een knie. “Toen kon het regelen beginnen. Dat was een hele klus, maar nu we eindelijk man en vrouw zijn kan ik zeggen: het was het allemaal waard!”

Droombruiloft op de boerderij van Ilse en Remy
Foto: Lux Visual Storytellers

“Mijn vader is eigenaar van een internationaal bedrijf en ook Remy werkt daar. Toen we begonnen met de huwelijksplanning, wisten we dat we klanten wilden uitnodigen. En dan kom je al snel op heel veel gasten uit”, lacht Ilse.

De feestvreugde verspreiden

Omdat ze de ceremonie intiem wilden vieren, wordt al snel besloten om de festiviteiten over meerdere dagen te verspreiden. “In eerste instantie wilden we onze bruiloft over twee weekenden verspreiden, maar praktisch bekeken was dat niet haalbaar.” Remy vult aan: “Omdat onze trouwlocatie al vast stond, de prachtige boerderij van mijn schoonouders in Zeeland, moesten we echt alles zelf regelen. De catering, de decoratie, de bloemen. Daarom hebben we meteen een weddingplanner in de arm genomen, Silke van Atelier Rose. Zij heeft ons enorm geholpen, maar maakte ook duidelijk dat twee weekenden feest betekent dat je veel zaken twee keer moet regelen. Dat werd gewoon te duur.”

Van rood naar wit

Dus besluit het stel op vrijdag een ceremonie met diner en feest voor goede vrienden en familie te organiseren. Voor de grootse receptie op zondag zijn kennissen, collega’s en zakenrelaties uitgenodigd. “Het kleurschema was beige, groen en een touch of gold. We wilden het landelijk houden, we trouwen tenslotte op een boerderij. En zo lief, mijn moeder heeft alle rode planten in de tuin vervangen voor witte planten, omdat ze vond dat het bij de bruiloft moest passen.”

LEESTIP: INSPIRATIE: 5 THEMA’S VOOR JULLIE THEMABRUILOFT

First look

“Traditiegetrouw hebben wij apart geslapen en vrijdagochtend zagen we elkaar voor het eerst, in het bijzijn van onze ouders, broers en zussen. Dat was een heel bijzonder moment. Remy is een stoere kerel, lang en gespierd. Hij moest huilen toen hij me zag, hij was helemaal ondersteboven. Dat vond ik zo aandoenlijk”, zegt Ilse. “En ik dacht vooral: wauw, dat wordt mijn man! Ik heb altijd gezegd dat hij in het blauw moest, want dat past zo mooi bij z’n ogen. Maar hij heeft me verrast met een licht pak en ik vond ‘m prachtig.”

Wolkenbreuk

Na een fotoshoot in de weilanden rondom de boerderij is het tijd voor de ceremonie. “Tot tien minuten voor aanvangsttijd regende het knetterhard”, lacht Remy. “Gelukkig stopte het op tijd, onze gasten hebben met theedoeken alle stoelen droog gemaakt en de ceremonie kon gewoon op tijd beginnen.” Ilse vult aan: “We hebben persoonlijke geloftes uitgesproken en het schrijven daarvan was zó moeilijk! Het mooiste dat Remy heeft gezegd, is dat hij trots op me is en me altijd zal steunen. Ik heb vooral uitgesproken hoe goed we elkaar aanvullen, dat we elkaar sterker maken en elkaar uitdagen.”

Daar gaat-ie

De ringen worden gebracht door beagle Joep. “Onze fur baby”, grapt Ilse. “Het ging bijna goed, net voordat hij bij ons was rende hij toch een andere kant op. Dat past gelukkig bij ons, als alles gestroomlijnd was verlopen en perfect was gegaan, dan was het niet onze bruiloft geweest.”

Droombruiloft op de boerderij van Ilse en Remy
Foto: Lux Visual Storytellers

Zoenen in de schuur

Na ceremonie is het tijd voor een borrel met livemuziek, gevold door een uitgebreid diner. “Er waren ook speeches en sketches, waarbij we even goed voor paal werden gezet”, zegt Remy. “Als je kunt uitdelen, moet je ook kunnen incasseren. Gelukkig konden wij er hartelijk om lachen.” Ilse gaat verder: “We kennen elkaar al vanaf ons zestiende, zijn van pubers samen gegroeid naar volwassenen. Remy komt van de boerderij, zijn familie had zich verkleed als dieren en een sketch gedaan vanuit het oogpunt van die dieren, die zeiden: ‘ja hoor, stonden ze weer te zoenen in de schuur’. Ik kwam niet meer bij van het lachen.”

Nog een keer

Na een knallend feest, dat werd geopend met een speciaal ingestudeerd dans op Everything van Michael Bubblé, gaan de newlyweds naar een hotel. “M’n voeten doen pijn”, lacht Ilse. “Dat is het eerste wat ik dacht toen ik in bed lag. Daarna: wauw, dit was perfect. En toen: we mogen zondag nog een keer!”

Droombruiloft op de boerderij van Ilse en Remy
Foto: Lux Visual Storytellers

De receptie

“Zaterdag konden we even bijkomen”, zegt Remy. “En onze kleding naar de stomerij brengen, want jeetje: die lucht! Daarna hebben we met vrienden de boerderij lichtelijk omgebouwd, want er kwamen ruim 400 gasten naar de receptie.” Ilse: “Het was fantastisch om m’n jurk nog een keer aan te kunnen en om dit bijzondere moment te delen met zakenrelaties uit m’n vaders bedrijf. Sommige van hen hebben mij zien opgroeien en vonden het een hele eer om aanwezig te zijn op onze bruiloft.”

Het mooiste moment

“Terugkijkend op ons fantastische huwelijksweekend, was het mooiste moment tijdens het allerlaatste liedje op vrijdag tijdens het feest. Toen stonden we met z’n tweeën op de dansvloer, keken we om ons heen en zagen alleen maar liefdevolle gezichten van vrienden en familie. We voelden ons zo geliefd. En wat hebben we een mooie dag gehad!”

Tip: zorg dat je meerdere schoenen bij je hebt! En begin op tijd met plannen, want wij hebben echt gemerkt dat sommige dingen heel snel weg zijn of veel tijd kosten.

LAAT JE INSPIREREN: NOG MEER REAL LIFE WEDDINGS

Details van de dag

X Trouwjurk: Weddings Rotterdam

X Trouwpak: Kent

X Weddingplanner: Atelier Rose

X Fotograaf: Lux Visual Storytellers